Sinett hade beställt en tågbana till sitt barnbarn. Men när paketet äntligen kom innehöll det bara skräp.

Sinett hade beställt en tågbana till sitt barnbarn. Men när paketet äntligen kom innehöll det bara skräp. Foto. Privat

Sinetts chock när hon öppnade paketet: "Jag blev både arg och förvirrad"

Hade beställt tågbana till barnbarnen

HÄSTVEDA

. Sinett Christensen i Hästveda hade sett fram emot att få ge sitt barnbarn en tågbana i trä när han fyllde år. Men när paketet som levererades av Bring kom fram så var det tomt. I lådan låg bara adresslappar och tomma paketpapper från flera andra personer runt om i Sverige.

– Jag blev både arg och förvirrad. Vem öppnar sex paket, tar sakerna och sedan slår in skräpet och skickar detta vidare till någon? säger Sinett Christensen till Lokaltidningen.

Hon är samtidigt glad att hon öppnade paketet hemma innan hon gav bort presenten.

– Tänk om barnbarnet öppnat det på sin födelsedag. Det är minst sagt irriterande att det ens får hända. Det var min son som öppnade paketet när vi hämtat ut det och började plocka upp en massa skräp ur lådan. När han sedan påstod att det inte fanns någon tågbana i lådan trodde jag först inte att det var sant. När jag sedan tittade närmare på skräpet såg jag att det stod andras adresser på det, berättar Sinett Christensen.

Foto. Privat

När hon sedan kontaktade Bring så fick hon beskedet att hon får kontakta företaget hon köpt tågbanan av.

– Vår säkerhetsavdelning arbetar med att undersöka händelserna. I nuläget finns det dock ingenting som tyder på att det skulle vara en av våra anställda som står bakom stölden” skriver John Eckhoff, presschef på Bring när Aftonbladet ställde frågan till företaget.

– Jag tycker ju att det är Brings ansvar och jag är helt säker på att det är där öppnandet av paketet har skett, eftersom de adresser som låg i mitt paket köpt saker från olika företag så kan det ju inte ha skett någon annanstans. De borde ha kameror på företaget som kan visa vem som ansvarat för dessa paket.

Sinett bestämde sig för att kontakta de andra personerna som stod på adresserna och de väntade alla på sina paket som inte dykt upp.

– Någon hade beställt en kameralins och en annan en hudkräm som inte kommit fram till beställaren. Jag polisanmälde händelsen och jag vet att fler gjorde detta. Men jag fick redan i veckan besked från polisen att ärendet är nerlagt i brist på bevis. Jag blev också kompenserad från företaget jag beställt ifrån så problemet är löst så långt men jag tycker det är otroligt dåligt från Brings håll att de inte tar redan på vad som skett. Det innebär att personen som stulit sakerna jobbar kvar och kan göra likadant igen.

Det blir därför inte heller någon tågbana till barnbarnet då Sinett Christensen inte vågar chansa och beställa varan på nytt. Inte så länge Bring står för leveransen.

– Nej, i fortsättningen kommer jag att ha koll på vem som levererar innan jag beställer något.

Publicerad 19 March 2019 00:00