Från och med nästa år delar Coop och Rusta även lokal med butikskedjan Jula.

Från och med nästa år delar Coop och Rusta även lokal med butikskedjan Jula. Foto: Pressbild

Jula öppnar upp i Hässleholm

2020 slår man upp portarna

HÄSSLEHOLM.

Någon gång under 2020 planerar Jula att öppna upp ytterligare en butik i landet och det blir då i Hässleholm som kedjan satsar för att stärka sin position i nordöstra Skåne.

Koncernens eget fastighetsbolag hos Jula har nu köpt fastigheten Spjutet & i Hässleholm, där bland annat Coop och Rusta huserar. Målet är att öppna den nya butiken under 2020.

– Vi har tittat på Hässleholm med omnejd under lång tid. Med den här fastigheten såg vi en bra möjlighet och det känns mycket bra att få till denna affär för Julakedjan och fastighetsbolaget. Det är ett bra område med handel och föreningsliv, säger Karl-Johan Blank, ägare och koncernchef i Jula Holding-koncernen i ett pressmeddelande.

Coop som idag redan finns i lokalerna kommer att vara kvar men förenklar sitt koncept och delar med sig av butiksyta.

– Detta är ett strategiskt förvärv i norra Skåne, som stärker vår position i den delen av landet. Ambitionen är att utveckla handeln i området ytterligare, säger Joachim Frykberg, VD Jula.

Totalt innehåller fastigheten idag 10 000 kvadratmeter som bland annat rymmer Coop och Rusta. Planeringen över hur lokalerna kommer att delas upp i är redan nu i full gång.

– Fastigheten kommer att byggas om och anpassas för nya och befintliga verksamheter. Vi ser mycket stora möjligheter i detta. Här finns definitivt möjligheter att göra något riktigt bra, säger Johan Carlberg.

Publicerad 15 April 2019 00:00