Lynn Thulin siktar på en plats i EU-parlamentet.

Lynn Thulin siktar på en plats i EU-parlamentet. Foto: Mikael Persson, MiP Media

Tyringepolitikern kandiderar till EU

Lynn Thulin hoppas på en plats i parlamentet

TYRINGE.

Lynn Thulin(M) började engagera sig politiskt 2001 och hittade då också till partiet som hade samma tankar och ideér om samhället som hon själv. Det blev Moderaterna i Hässleholm och ganska snabbt plockade styrelsen upp henne och gav henne en plats i barn- och utbildningsnämnden. Nu hoppas hon på en plats i EU-parlamentet.

Av
Paola Nordgren

Lynn Thulin som sedan 2014 är ordförande i Tyringemoderaterna och dessutom sitter i styrelsen för Moderaterna i Hässleholm är övertygad om att det behövs en skåning i Bryssel och EU-parlamentet, därför är hon också en av de som nu finns med på listan över valbara alternativ.

– Ja, det behövs verkligen en skåning i Bryssel. Jag anser att det saknas ett regionalt fokus och vi behöver någon i parlamentet som kan bevaka dessa frågorna. Jag anser dessutom att många frågor som lyfts i EU inte hade behövts lyftas där utan hade kunnat tas på en mer nationell nivå, förklarar Lynn Thulin.

Enligt Lynn Thulin så har man också gjort undersökningar som visar att gränsregioner som har långt till sin egen huvudstad hade måtte bättre om de kunnat anpassa sig till en närmare huvudstad för att följa med i utvecklingen.

– En bättre regional anpassning till danska och tyska marknader hade helt klart gynnat nordöstra Skåne.

Hon är själv tillbaka i Tyringe igen efter några år på resande fot, med studier och som politisk sekreterare i Region Skåne och satsar nu helhjärtat på den politiska biten.

– Jag har satsat på en civil karriär i många år men nu känner jag att jag vill vara med där det händer och där jag kan påverka och då är EU-parlamentet helt rätt.

Vad hade det betytt för Hässleholm och Tyringe att du fick en plats i EU-parlamentet?

– Jag tror att vi hade kunnat skapa ett större engagemang för de skånska utvecklingsfrågorna och det finns mycket vi skulle kunna utveckla här i nordöstra Skåne.

Vad hade det betytt för dig som person?

– Att jag skulle få göra något jag drömt om sedan jag började med politik. Att få engagera mig i de stora frågorna när det gäller politik och vara på plats och kunna påverka.

Publicerad 15 April 2019 00:00