Alice Olsson, Ebba Wiberg, Linnea Iding, Nellie Persson och Sandra Troedsson driver tillsammans UF Nyans.

Alice Olsson, Ebba Wiberg, Linnea Iding, Nellie Persson och Sandra Troedsson driver tillsammans UF Nyans. Foto: Paola Nordgren

SM väntar för UF-företag från Hässleholm

Siktar på guld i kategorin Årets Hantverk

HÄSSLEHOLM.

Med en bra idé och lite tur blir det till slut SM för UF-företagare i Stockholm för tjejerna bakom UF Nyans från Hässleholm. Den 6-7 maj tävlar de i kategorin UF hantverk.

Linnea Iding, Ebba Wiberg, Alice Olsson, Nellie Persson och Sandra Troedsson har de senaste månaderna jobbat hårt med sitt UF-företag. Målet var att vinna någon form av pris, så det var ett något besviket gäng som lämnade Emporiamässan där Årets UF-företag i Skåne skulle koras.

– Vi är ju tävlingsmänniskor allihop så självklart var det en liten besvikelse att vi inte vann något där, säger Ebba Wiberg.

Men de gav det en chans till och anmälde sig till ytterligare tävlingar och blev då nominerade till Årets Hantverk, Årets Hållbara och Årets UF-företag.

– Vi åkte till Malmö och presenterade vårt företag för tre olika jurys i de olika kategorierna men åkte hem utan vinst. Så vi åkte hem för att börja planera vår klassresa istället men några dagar senare fick jag ett samtal om att den som vann Årets Hantverk hoppat av och vi fick frågan om vi ville tävla i SM istället. När chocken hade lagt sig så insåg vi hur stort det här faktiskt är att få åka till Stockholm och tävla, säger Linnea Iding.

Nu förbereder sig UF Nyans för att göra en så bra monter som möjligt för att visa upp på SM.

– Vi har lärt oss massor genom att driva företag tillsammans och har satsat stort för att nå någonstans med vårt företag. Vi har dessutom insett hur viktigt det är att lyssna på varandra och att gruppen måste fungera för att det ska bli bra. Vi vet inget om våra konkurrenter på SM men nu siktar vi på att vinna och köra vår grej och bara att få vara där kommer att bli en upplevelse, säger Nellie Persson.

Publicerad 17 April 2019 00:00