Tove Zellman är en av de ungdomsledare som nu får stipendium från Sparbankens utvecklingsstiftelser.

Tove Zellman är en av de ungdomsledare som nu får stipendium från Sparbankens utvecklingsstiftelser. Foto: Privat

Skånska idrottsledare hyllas – en av dem är Tove Zellman Hässleholms Voltige

Totalt 250 stipendier delas ut

HÄSSLEHOLM.

När Sparbanksstiftelserna i Skåne i samarbete med Skåneidrotten delar ut sina årliga stipendier så får totalt 250 idrottsledare ta del av bidraget. En av dem är Tove Zellman, aktiv i Hässleholms Voltige.

Av
Paola Nordgren

– Jag visste att jag var nominerad men det är vädligt hedrande att få det här stipendiet. Att jobba med barn och unga i föreningslivet är fantastiskt. Att få se dem utmana sig själva, träna och sedan lyckas, det är något jag brinner för, säger Tove Zellman som är ordförande i Hässleholms Voltige.

I år är trettonde året i rad som Skånes Idrottsledarstipendier delas ut och ledarna i Skånes föreningar prisas för sina insatser i föreningen. Bara i Skåne jobbar cirka 80 000 ledare ideellt inom idrotten.

En av dem är Tove Zellman, ordförande i Hässleholms Voltige som också varit med i föreningen sedan starten 2017. Föreningen har sedan ett år tillbaka även en galopperande trähäst för att öka medlemmarnas chanser till bra träning och Tove Zellman beskrivs också som en ledare med stor entusiasm och klubben har trots sina unga år redan hunnit driva integrationsprojekt och arrangera ridning för funktionshindrade.

– Vi vill att så många som möjligt ska kunna testa sporten. I vår sport är det ju många som delar på en häst gör att även de som inte har hästerfarna föräldrar faktiskt vågar prova på sporten.

Stipendiaterna får till sin förening 5000 kronor för att kunna arbeta vidare med utveckling av föreningens barn-och ungdomsverksamhet men också 5000 kronor till sig själv. Priserna delas ut på en galakväll den 14 maj.

Vad kommer ni att göra för pengarna?

– Det finns många grejer vi vill göra så vi får se vad det blir.

Stipendiater i Hässleholms kommun:

Bjärnums bordtennisklubb

BK VElo

Hässleholms Freeflow Athletic

OK Tyringe

Hässleholms bågskytteklubb

Hässleholms VOllybollklubb

FC Hessleholm

Bjärnums Handbolls Klubb

Misfits Hocky Klubb

Hässleholms Orienteringsklubb

Publicerad 17 April 2019 00:00