Den 19-22 april ställer Emma Pålsson ut i det före detta cafét på Kulturhuset.

Den 19-22 april ställer Emma Pålsson ut i det före detta cafét på Kulturhuset. Foto: Privat

Lokal konstnär lånar café för utställning

Emma Pålsson brinner för fler olika tekniker

HÄSSLEHOLM.

Konstnären Emma Pålsson varierar sitt konstnärskap med en rad olika tekniker och det är också det som besökarna får ta del av när hon ställer ut i Kulturhusets fik den 19-22 april.

– Jag har aldrig fastnat för en teknik, tror snarare att jag skulle tröttna på att bara hålla på med till exempel måleri. Därför varierar jag och gör även skulpturer i keramik och gips, jag skapar bruksföremål i keramik och jag målar. Det blir mest abstrakt men även en del porträttbeställningar, berättar Emma Pålsson.

Hennes konst innefattar även en teknik som kallas fluid painting / flytande måleri, där man häller ut färgerna och de får blandas i varandra.

– Av dessa målningar blir det ofta spillbitar, och då kom jag på att jag även kan göra smycken av det. Jag tycker om att använda det jag gör på flera sätt, plus att jag tycker om att återbruka. Jag gör även smycken av björk som jag fått av min pappa eller trä som jag hittar i skogen där jag också samlar mycket av min inspiration ifrån. Det är som sagt en salig mix av konst och hantverk jag gör.

Hon har de senaste åren precis som många andra konstnärer också tidigare ställt ut under påsken men detta blir första gången hon gör det i Hässleholm. För drygt ett år sedan var hon också en av de lokala konstnärer som fick vara med och förgylla gångtunneln under järnvägen med sin konst.

Foto: Privat

– Ja, i år bestämde jag mig för att vara på hemmaplan och fick låna före detta caféet i Kulturhuset och det känns så bra.

Publicerad 19 April 2019 00:00