Företagarna i Hässleholm blir allt mer nöjda med kommunens företagarservice.

Företagarna i Hässleholm blir allt mer nöjda med kommunens företagarservice. Foto: Paola Nordgren

Företagsklimatet i Hässleholm blir allt bättre

Senaste siffrorna visar på en positiv utveckling

HÄSSLEHOLM.

De senaste siffrorna från Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) visar att företagare i Hässleholms kommun är allt mer nöjda med kommunens företagsservice.

Av
Paola Nordgren

När siffrorna presenterades visade dem att Hässleholm förbättrat sitt nöjd-kund-index till NKI 68. I fjol låg man på 62 vilket visar att man ökat med fem placeringar. Hässleholms kommun har arbetet för att förbättra företagsklimatet och arbetet ser nu ut att ha gett resultat. De två LEADER-projekten ”Business Class” respektive ”InfoPoints i Hässleholms kommun” är andra insatser som bidrar till att stärka kommunens näringsliv, nätverk och kunskapsutbyte samt utveckla affärsmöjligheter. Hässleholms kommun arbetar nu vidare för att fortsätta förbättra upplevelsen av kommunens tillstånds- och tillsynsutövning.

– Det är givetvis glädjande att företagen upplever att vi ger bra understöd och service i deras kontakter med kommunen. Vi upplever bra respons och får bra synpunkter och förslag i de företagsbesök vi nu gör på sju orter under våren. Andreas Roxhag, som tillträdde tjänsten som företagslots i september 2018, har så här långt bistått ett 30-tal företag med vägledning, rådgivning och etablering. Nu gäller det att ta de goda insatserna vidare och verka för ett ännu bättre näringsklimat. säger Stefan Larsson, tillväxtchef i Hässleholms kommun.

Ett område som sticker ut lite extra i den aktuella mätningen är serveringstillstånd. Här är Hässleholms NKI 87, vilket rankas som topp 8 i Sverige.

Publicerad 20 April 2019 00:00