Sandra Anderberg planerar för en rad nyheter inför årets säsong på Hovdala.

Sandra Anderberg planerar för en rad nyheter inför årets säsong på Hovdala. Foto: Paola Nordgren

Fullspäckad sommar på Hovdala

Årets tema tar fram det dolda

HOVDALA.

Redan den 1 maj drog säsongens program igång på Hovdala, då med besök av Anette Nilsson som blivit känd för sin trädgård Boäng. Men förutom det så väntar en mängd föreläsningar, föreställningar och evenemang under årets tema " Det Dolda".

– Ja, årets tema på Hovdala slott är ”Det Dolda”, och vi kommer att berätta historier om många av de som arbetat här som bland annat pigor och drängar genom tiderna, det blir en utställning, specialguidningar, föreställningar och föredrag, berättar Sandra Anderberg, programansvarig Hovdala Slott.

Bland annat väntar totalt sex berättaraftnar med gäster som K.G Hammar, trädgårdsdesignerna Peter Englander och Malin Skjöld som gjorde den kultförklarade filmen, "Plötsligt i Vinslöv". Hovturnen kommer dessutom i sommar också ridande med gäster som Patrik Isaksson och Babben Larsson.

– Nytt för i år är också att Sveriges bästa kvinnliga magiker Malin Nilsson kommer hit på en Magisk Afton den 27;e juli. Några av förra årets succéer återkommer dessutom i ny dräkt, bland annat blir det Sommarkvällar i Orangeriet där biljetterna redan börjar gå åt och Drottningholms Barockensemble ger en konsert med musik av Vivaldi den 6 juli. Givetvis blir det också Skördefest som kronan på verket den 22 september.

En av Sveriges kvinnliga magiker kommer till Hovdala i sommar.

En av Sveriges kvinnliga magiker kommer till Hovdala i sommar. Foto: Tom Wall Double You AB

Redan den 31 maj - 1 juni väntar dock Hovdala medeltidsdagar som bjuder på två fullspäckade dagar för hela familjen med svenskt mästerskap i rikstornering, marknad, musik och underhållning.

Publicerad 07 May 2019 00:00