Nano är en av årets artister på marknaden.

Nano är en av årets artister på marknaden. Foto: Wikimedia.commons

Markaryds vårmarknad - ett viktigt evenemang för byn

Eldsjäl får liv i vårmarknad även i år

MARKARYD.

Jan Rosén har sedan han tog över ansvaret för Markaryds vårmarknad för drygt 20 år sedan brunnit för att bjuda Markarydsborna på ett event som får byn att vakna till liv under våren. Den 24-26 maj är det dags igen.

– Jag tog över ansvaret för 20 år sedan, då man på grund av ekonomiska svårigheter fungerade på att lägga ner evenemanget. Sedan dess har jag löst detta tack vare väldigt välvilliga sponsorer i byn, berättar Jan Rosén.

Men det har krävts en hel del arbete för att göra marknaden till vad den är idag och numera är det också en av årets höjdpunkter i byn, ett evenemang som dessutom arrangeras mitt i centrum.

– Vi har tyckt det är viktigt att ha kvar evenemanget i centrum. Särskilt sedan höstmarknaden för många år sedan flyttade ner till idrottsplatsen. Men det är framförallt tack vare alla lokala företag som gör det möjligt att fortsätta med vårmarknaden. Det har till och med blivit så att företagen vet vad jag vill när jag kommer. Kommer du nu igen är en vanlig kommentar, samtidigt som de saknar mig om jag inte dyker upp och gärna betalar för att ha kvar evenemanget i byn. Så det är tack vare det lokala näringslivet som vi kan göra det här år efter år.

Årets program beskriver han dessutom som fantastiskt. Artister som Liamoo, Nano och Danne Stråhed står på årets gästlista och dessutom arrangeras precis som vanligt motionsloppet England runt, där deltagarna tar sig runt sjön i sin takt.

– Det brukar vara populärt. Att vi dessutom får hit såhär stora artister betyder mycket för orten. Men jag har samtidigt hunnit fylla 80. Så numera tar jag ett år i taget. Men det är verkligen en tillfredsställelse att se så mycket folk i rörelse i byn som det är under vårmarknaden. Nu kan vi bara be till högre makter att vi får vädret med oss så hoppas vi på ett bra arrangemang även i år.

Publicerad 09 May 2019 00:00