Anna Wemlerts anläggning Skyrup Country Club firar nu 10 år och snart väntar också SM-semifinal i hoppning för klubben.

Anna Wemlerts anläggning Skyrup Country Club firar nu 10 år och snart väntar också SM-semifinal i hoppning för klubben. Foto: Privat

Skyrup Country Club firar tio år

Anna känner tacksamhet för vad hon åstadkommit trots motgångar

SKYRYP.

Anna Wemlert är kvinnan bakom Skyrup Country Club och Sveland Arena utanför Hässleholm och nu firar hennes verksamhet och anläggning som dessutom hunnit bli en av landets största ridanläggningar också tio år.

Anna Wemlert sticker inte under stolen med att det bitvis har varit tufft. Men med femårsmål har det ändå gått långsamt framåt.

Hennes ambition har hela tiden varit att skapa ett marknadsledande träningsläger för tävlingsryttare och det målet förverkligade hon tidigt. Det som däremot tagit tid är att bli stora även inom tävlingsverksamheten. Det har tagit sin tid men numera är Anna Wemlerts anläggning också en av de fem största i Sverige.

– Företagande är som allt i livet, det går fram och tillbaka. Jag fick gå tillbaka till ruta ett efter att ha arrangerat fälttävlingar två år i rad på Hovdala som höll på att få allt på fall. Men nu har jag hämtat mig efter ett par tuffa år och håller på att bygga upp en träningsanläggning även för fälttävlansryttare och kan då också få användning för de fina hinder som skapades till tävlingarna, avslöjar Anna Wemlert.

Förhoppningen är att kunna höja värdet på anläggningen ur tävlingssynpunkt ytterligare och för de kommande fem åren finns även ett nytt mål. Anna skulle nu även vilja ha året runt-verksamhet på anläggningen. Gården omfattar 40 hektar betes och rasthagar, modernt stall och enklare boende i sovsalar och stugor med utsikt över Finjasjön. Det går inte att undvika den fina miljön och nyligen tog sig dessutom anläggningens eget hopplag till semifinal i SM den 6 juni.

– Man kan väl säga att vi är något revanschlystna inför SM. Vi tog ett silver 2017 men det var små marginaler som avgjorde och därför är vi också extra sugna på revansch i år, säger Anna Wemlert.

Hon har också de senaste åren hunnit inse att hon trots motgångar ändå är privilegierad och att hon nått långt i målen för att nå toppen bland landets anläggningar.

– Jag är otroligt tacksam för det jag har och jag har den senaste tiden också landet i nuet och jag inser att man blir ödmjukare med åren. Man tar inte längre allt för givet och jag har insett att det är viktigt att göra saker jag själv tror på än att göra sådant som andra säger till en att göra.

Att hon dessutom valde att ställa upp i tv-programmet Robinson har också fått henne att inse hur skönt det är att kunna välja själv vilket folk hon vill ha runt sig.

– Jag har sedan jag jobbade på Sturecompagniet i Stockholm för 20 år sedan och hade kolleger som var med i programmet tänkt att jag skulle kunna tänka mig att vara med i Robinson. Så när jag fick chansen så tog jag den . Jag är glad att jag gjorde det men jag är tveksam om jag skulle göra det igen.

Publicerad 09 May 2019 00:00