Hässleholms restaurangskola testar pop up-koncept och låter eleverna öppna upp en egen restaurang.

Hässleholms restaurangskola testar pop up-koncept och låter eleverna öppna upp en egen restaurang. Foto: Stock.adobe.com

Restaurangskola öppnar upp popup restaurang

"Nyttigt för eleverna att komma ur sin komfortzon"

HÄSSLEHOLM

. Restaurangskolan i Hässleholm lånar nu caféet på Kulturhuset i Hässleholm och öppnar en pop up restaurang vid två tillfällen. Eleverna kommer då att få testa på att driva en helt egen verksamhet från planering till servering.

Av
Paola Nordgren

Idén föddes när programmets lärare Mikael Nertlinge och Johan Jönsson på Hesslecity satt och spånade idéer tillsammans och man gör nu detta också i samverkan med Hässleholms kommun.

– Detta är en unik möjlighet för eleverna att testa på att driva restaurang under sin utbildning, för oss var det självklart att hjälpa till när idén kom upp. Det blir en winwin situation för alla som medverkar. Vi gör det dels för att det ska hända något nytt i Hässleholm och samtidigt marknadsföra programmet och skolan säger Mikael Nertlinge.

Det är första gången man gör något sådant här men enligt Johan Jönsson Centrumledare HessleCity så ser man liknande tillfälliga koncept som dyker upp allt mer runt om i landet och som på så sätt ger nya inslag i städernas utbud.

Den tillfälliga restaurangen öppnar upp för Hässleholmsborna för första gången den 17 maj. Andra gången blir den 24 maj och kommer då att husera i Hässleholm Kulturhus före detta Nyfikets lokal.

– Eleverna har själva hållit i planeringen och mycket av maten kommer att produceras på skolan, för att sedan avslutas på caféet. På menyn kommer det att finnas allt från smörrebröd till en rätt med ryggbiff, caesarsallad och ramslöksoppa. Målet är att gästerna själva ska kunna välja om de vill äta på plats eller ta med sig hem. Lite nervöst är det såklart eftersom vi inte vet hur många som kommer. Men det är samtidigt nyttigt för eleverna att få komma ur sin komfortzon och få testa på verkligheten såhär, från planering, till förberedelser, matlagning, och städning.

Publicerad 14 May 2019 09:00