Öppningen av friluftsbadet försenas. Först den 25 juni öppnar man i Vinslöv.

Öppningen av friluftsbadet försenas. Först den 25 juni öppnar man i Vinslöv. Foto: Mostphotos

Öppnandet av friluftsbadet i Vinslöv försenas

Ny pump måste på plats innan öppning

VINSLÖV.

I somras gick pumpen på Vinslövs friluftsbad sönder men först nu i april beställdes en ny. Anledningen var att man ville se vilka övriga kostnader stod inför.

Av
Paola Nordgren

Den som står bakom fördröjningen av pumpbeställningen är Tekniska förvaltningen, skriver Norra Skåne. En stor anledning är också att samtliga simhallar setts över den senaste tiden och ingen av anläggningarna går riktigt säker när besparingar ska till och ett nytt badhus i Hässleholm ska byggas.

– Vi ville först ha fram en underhållsplan för hela anläggningen. I Vinslöv har vi haft en del bekymmer som vi fått utreda. Bland annat hade vi ett läckage i rörsystemet. Poolen är från slutet av 1940-talet, så den är gammal, och frågan är ju hur mycket pengar man ska lägga, säger Mattias Bjäreborn, som är fastighetsförvaltare på Hässleholms kommun till tidningen.

Den nya pumpen som nu är beställd gör dock att badet i Vinslöv tvingas skjuta på öppningen då leverans är beräknad till vecka 24. Det innebär också att man tvingats ställa in den sommarsimskola som vanligtvis hålls på friluftsbadet då badet öppnar först den 25 juni.

Publicerad 29 May 2019 08:34