Lagom inför nästa sommar beräknas Sösdalas nya utegym stå färdigt.

Lagom inför nästa sommar beräknas Sösdalas nya utegym stå färdigt. Foto:Genrebild/ Mostphotos

Sösdala får nytt utegym till sommaren 2020

Blir verklighet tack vare flera lokala samarbete

SÖSDALA

. Nu tas det första spadtaget för att förverkliga en aktivitetsplats till traktens elever och allmänhet i Sösdala. Tanken är att utegymmet ska stå färdig nästa sommar.

Av
Paola Nordgren

Det är tack vare ett samarbete mellan flera lokala företag, skolorna i Sösdala och kultur- och fritidsförvaltningen att förslaget om en aktivitetsplats och utegym nu blir verklighet och hela utegymmet beräknas kosta 400 000 kronor som nu lokala företag går in och sponsrar.

Det var personalen på Vannarödsskola som la fram förslaget om att bygga något för mer aktivitet på gräsmattan vid den stängda simhallen. Skolan arbetar sedan tidigare med ett hälsofrämjande helhetsperspektiv och samarbetar för att främja studiero och trygghet.

– Idén kommer från medarbetarna att skapa en plats där eleverna kan träna och röra på sig. Forskning visar att fysisk aktivitet är viktigt för inlärningen, speciellt i de lägre åldrarna, säger Pär Bengtsson, rektor på Vannarödsskola på Hässleholm.se.

Utegymmet kommer att användas av både Lejonskolan årskurs F-5 och Vannarödsskolan årskurs 6-9 både både spontant och under lektionstid är tanken.

– Utegymmet finansieras av kultur- och fritidsförvaltningen med hjälp av våra lokala företag. Den lokala kopplingen är viktig. Jag ser mycket positivt på att vi stärker våra relationer och vår sammanhållning, fortsätter Pär Bengtsson.

Publicerad 08 June 2019 00:00