Drygt 400 barn har varje sommar genom Summercamp fått möjligheten att prova på en rad olika sporter. Men så blir det inte i år.

Drygt 400 barn har varje sommar genom Summercamp fått möjligheten att prova på en rad olika sporter. Men så blir det inte i år. Foto: Mostphotos/genrebild

Populärt idrottsläger ställs in för att spara pengar

"Jag hoppas att vi har möjlighet att ta upp lägret igen, vid ett senare tillfälle"

HÄSSLEHOLM.

Det ser inte ut att bli något Summercamp i Hässleholm i år. Anledningen är att det kostar pengar att arrangera och kommunen måste spara.

Av
Paola Nordgren

De senaste nio åren har man varje sommar arrangerat ett sportläger för kommunens unga i årskurs 2-7. Men i år blir det inte så, rapporterar Norra Skåne.

– Tyvärr har vi inte resurserna i år, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Winnie Aronsson (L) till tidningen.

Något som Henrik Samevik, före detta fritidschefen som numera är avdelningschef för motion, friluftsliv och anläggningar i Hässleholms kommun ser som väldigt olyckligt, då man ser lägret som en inkörsport till att få fler ungdomar att börja idrotta.

– För föreningarna som varit med har det också betytt att man fått ett antal nya medlemmar varje höst. Det är också viktigt att framför allt barn har tillgång till föreningslivet, inte bara för rörelsens skull utan även för den sociala gemenskapen, säger Henrik Samevik.

Enligt Winnie Andersson, har man dock än så länge inte fått några reaktioner på beslutet från från varken föräldrar, ungdomar eller föreningar.

– Vi ska spara 9,5 miljoner kronor så vi försöker hålla i allt just nu, men jag hoppas att vi har möjlighet att ta upp lägret igen, vid ett senare tillfälle, säger Winnie Aronsson.

Publicerad 11 June 2019 00:00