Skyrup Country club siktar nu på guld i SM i årets laghoppning.

Skyrup Country club siktar nu på guld i SM i årets laghoppning. Foto: Haide Vestring

Skyrup Country Club siktar på guldet i lag-SM i hoppning

SM-final väntar på Falsterbo Horseshow

HÄSSLEHOLM.

För två år sedan tog Hässleholms eget hopplag ett silver i SM. Det siktar man på att slå i år. Med andra ord är det bara guld som gäller för Skyrup Country Club under SM vecka 28 i sommar.

– Ja, vårt mål är att göra det bättre än 2017 och då finns bara guldet kvar, säger Anna Wemlert, lagledare och coach för Skyrup Country Club.

Hon ser att laget har både rutin och potential att gå hela vägen. Även om de tog ett lugnt år i fjol på grund av oförutsedda utgifter så har de inte legat på latsidan vad gäller träningen och i år går man därför också in helhjärtat med sikte på finalen som äger rum under Falsterbo Horseshow vecka 28.

– Vi hade en bra semifinal där totalt 14 lag gjorde upp om de åtta SM-finalplatserna. I slutet fick vi rida om förstaplatsen mot Strömsholm, det var jämt men vi slutade till slut på en andra plats. Så nu åker vi hem och finslipar på formen, försöker matcha hästarna rätt och ändrar om lite i startfältet för att toppa laget ytterligare, säger Anna Wemlert.

Elin Sjögren som red semifinalen, hennes häst är på väg att säljas. Därför vet man inte i dagsläget exakt hur laget kommer att se ut. Enligt Anna Wemlert avgörs det vilka som får de fyra lagplatserna precis innan tävling, då mycket beror på dagsformen.

– Vi har några stycken att välja på så vi får se vilka som tar de fyra platserna. Vi är otroligt starka som lag och det är vinnarskallar allihop, samtidigt som de gör allt för laget. Erfarenheten som finns ger också en stabilitet i gruppen vilket också är en del av vår styrka. Sedan krävs det självklart att alla är friska och starka och har en bra dag. Men jag tror absolut att vi har möjligheten att ta hem det här.

Vad hade ett SM-guld betytt för Hässleholm och Skyrup Country Club?

– Det hade betytt mycket för hela Hässleholm att få bli svenska mästare i laghoppning. Både för sammanhållningen men också för att inspirera de som kommer underifrån. Det går inte att bli bättre än såhär i Sverige.

Publicerad 12 June 2019 00:00