En ridande turné väntar i sommar för 12,e gången när Hovturnén gör entré.

En ridande turné väntar i sommar för 12,e gången när Hovturnén gör entré. Foto: Robert Eldrim

Hovturnén gör entré på häst precis som vanligt

Sex stopp väntar i Skåne i sommar

HÄSSLEHOLM.

Nedräkningen har börjat, showen sitter, hovarna är kratsade och hästarna är ryktade inför årets upplaga av Hovturnén som i år gör sex stopp runt om i Skåne, däribland Hovdala slott.

Sommarens Hovturné blir också tolfte gången som man ger sig ut på turné med just det här konceptet. I år gästar dessutom artister som Babben Larsson, Patrik Isaksson och Karin Hammar.

– Vårt mål när vi drog i gång var att bjuda på något unikt och det har vi gjort. Ett växande publiktryck har sedan gjort att vi fortsatt år efter år. De artister som varit med vill dessutom gärna vara med igen, vilket är väldigt roligt. Kombinationen natur, hästar och musik är helt enkelt väldigt lyckad, säger Wille Crafoord.

Hovturnén kommer till Hovdala.

Hovturnén kommer till Hovdala. Foto:Robert Eldrim, Medljus

Han jämför turnén med Babben Larssons tv-program, Bäst i test, för mycket av turnékonceptet bygger nämligen på att artisterna som är med ska få göra sådant som de inte brukar göra.

– Ja, det är till exempel inte alla som vet att Babben har en väldigt fin sångröst och det kommer att bli en njutbar upplevelse för publiken. Som bekant är hon ju väldigt rolig också så det är tänkbart att det såklart även kan bli lite standup. Karin Hammar är ju en av våra stora jazzstjärnor och självklart kommer hon att ha med sin trombon men hon är också duktig på en rad andra instrument. Patrik Isaksson har vi dessutom utsett till vår alldeles egen Amor, avslöjar Wille Crafoord.

Temat för årets Hovturné är den här omgången, jakt. Om det är jakt på en upplevelse, kärlek eller jakten på ett bättre klimat återstår att se. Det finns dock en hel del trådar i ämnet att knyta samman enligt Crafoord.

Byline: Foto: Robert Eldrim, Medljus

Byline: Foto: Robert Eldrim, Medljus Foto: Robert Eldrim

– Det är ju en hel del prat om miljön och där tycker jag att vi kan slå oss lite på bröstet eftersom vi alltid haft en otroligt miljövänlig profil med vårt unika koncept, där publiken får uppleva artisterna på väldigt nära håll.

Att artisterna ger sig upp på hästryggen innebär även det för många en helt ny upplevelse.

– Jag tror det är bra för alla att konfronteras med sina rädslor ibland och jag hoppas inför årets turné också att vi kan infria publikens förväntningar även i sommar.

Hovturnén kommer till dessa platser:

30 juli Mormors Bod, Stenestad

31 juli Tomarps Kungsgård, Kvidinge

1 aug Nationalparken, Skäralid

2 aug Hovdala Slott, Hässleholm

3 aug Krapperups Slott, Nyhamnsläge

4 aug Krapperups Slott, Nyhamnsläge

Publicerad 20 June 2019 00:00