Veronica Liljeroth från Tyringe satsar på att bli bäst i Sverige inom strongwoman.

Veronica Liljeroth från Tyringe satsar på att bli bäst i Sverige inom strongwoman. Foto: Paola Nordgren

Veronica förverkligar drömmen om ett eget strongestgym – vill bli bäst i Sverige

"Jag behöver ha träningen nära för att kunna bli bäst"

TYRINGE.

Tyringetjejen Veronica Liljeroth hade tränat på gym i många år när hon genom en vän kom i kontakt med sporten strongman/strongwoman för två år sedan. 2017 gjorde hon sitt första SM och knep en fjärdeplats. Nu satsar hon på att bli bäst i Sverige och samtidigt förverkliga sin dröm att bygga ett eget strongestgym.

– Jag hoppas verkligen att drömmen om ett eget strongestgym kan bli verklighet. Just nu måste jag åka en halvtimme för att kunna träna med rätt redskap och det håller inte om jag ska kunna satsa ordentligt på sporten, säger Veronica Liljeroth.

Att hon knep en fjärdeplats precis utanför pallplats på sin första tävling någonsin gav henne en kick och hon insåg också vilken betydelse en vinnarskalle kan ha i den här typen av grenar där mycket handlar om att lyfta och bära lite över sin egen förmåga. Hon erkänner att hon kan gnälla lite när hon tränar emellanåt. Men vid tävling är det full fokus och vinnarinstinkten kopplas på.

– Ja, då bara kör jag och just att få tävla är det jag tycker är allra roligast. Det och att få känna mig stark är något som gjort att jag nu bestämt mig för att satsa ordentligt. Ett eget gym är ett första steg i den satsningen. I takt med att sporten växer hoppas jag också att fler sponsorer får upp ögonen för sporten och vill stötta mig i min satsning.

Förhoppningen är också att kunna öka intresset för sporten i Hässleholm och Tyringetrakten och inte minst få fler tjejer att testa på sporten.

– Jag hoppas den där bilden av att tjejer inte skulle få ha muskler är på väg att suddas ut. Jag märker faktiskt att sedan jag gick ut med att jag planerar att bygga ett gym så är det många tjejer som hör av sig och är intresserade, vilket jag tycker är väldigt roligt. Även om det kommer att bli ett privat gym så välkomnar jag alla som vill träna strongest att träna där om de vill, både tjejer och killar. Kan jag dessutom hjälpa till och få fler att få upp ögonen för sporten så gör jag gärna det, säger Veronica Liljeroth.

Foto: Micke Brenk

Redan i slutet av augusti väntar ännu ett SM för Veronica Liljeroth. Tanken var dock först att vänta med SM till senare i höst men då tävlingsledningen hörde av sig blev det till slut bestämt att hon ställer upp på SM redan i augusti.

– Jag hade velat träna lite till inför tävlingen än vad jag hinner nu. Men det är bara att gå in och köra och göra sitt bästa. Som det ser ut nu är jag fjärde starkast i Sverige i alla viktklasser. Mitt mål är att bli bäst i Sverige innan jag tittar på Europa och USA där sporten är betydligt större. Jag fick en liten insyn av det redan 2018 då jag fick uppleva och tävla i Arnold Class i USA. Det var en häftig känsla som jag gärna upplever igen.

Foto: Micke Brenk

Men först är siktet inställt på ett SM i Sundsvall sista helgen i augusti och SM i Stockholm senare i höst. Drömmen om ett eget gym ser också ut att närma sig. Nyckeln till en egen lokal intill Förmedlingscentralen i Tyringe är redan uthämtad. Nu är det bara redskapen som ska komma på plats också innan träningsmöjligheterna finns på betydligt närmare avstånd än tidigare för Veronica Liljeroth.

Publicerad 30 July 2019 07:00