Christoffer Persson, André Sjölund, Niklas Storm,Kalle Andreasson och Filip Fridvall hyr in sig på T4 för att arrangera Stormhack.

Christoffer Persson, André Sjölund, Niklas Storm,Kalle Andreasson och Filip Fridvall hyr in sig på T4 för att arrangera Stormhack. Foto: Paola Nordgren

48- timmars LAN väntar när Stormhack arrangeras i Hässleholm

Matsalen på T4 ska fyllas med e-sportare

HÄSSLEHOLM.

Christoffer Persson, Niklas Storm, Filip Fridvall och Kalle Andreasson arrangerar den 4-6 oktober för första gången Stormhack i Hässleholm. Ett sätt för entusiaster inom LAN och e-sport att träffas och spela tillsammans.

För att få alla bitar på plats så har man också tagit hjälp av André Sjölund från Markan som sedan tidigare varit med och arrangerat LAN för Markans räkning

– Vi arrangerar ju LAN för de lite yngre åldrarna på Markan med jämna mellanrum. Stormhack blir något de kan se fram emot och vara med på när de blir lite äldre eftersom den riktar sig mot en lite äldre publik, berättar André Sjölund.

Första gången man arrangerar Stormhack har man satt gränsen till 75 deltagare något man dock hoppas kunna utöka framöver.

– Vi har valt att börja i lite mindre skala eftersom det är första gången. Men eftersom tanken är att göra detta till ett återkommande event då det saknats något liknande så kommer vi att kunna växa framöver, säger Christoffer Persson.

På flera håll är e-sport numera också något man kan läsa som ämne i skolorna och sporten växer hela tiden.

– Det är kul att se att sporten växer och att man tar den på allvar. De spelare som gör detta på heltid tjänar mycket pengar och tränar också fysiskt för att kunna hålla koncentrationen uppe under långa pass berättar Andrè Sjölund.

– Så när föräldrar klagar på att barnen sitter för mycket vid datorn kanske man ska försöka hitta en balans istället för att förbjuda. Alla har inte fotboll som intresse.

Förutom LAN och turnering i Counter Strike siktar man också på en retrohörna under Stormhack, vilket kommer att innebära ren nostalgi för de äldre tv-spelarna.

– Ja, vi kommer att göra i ordning en hörna med gamla Nintendo och Playstation så man kan gå dit när man behöver en liten paus och samtidigt få chansen att bli lite nostalgisk, berättar Christoffer Persson.

Publicerad 02 August 2019 09:19