Nytt handelsområde byggs i Läreda.

Nytt handelsområde byggs i Läreda. Foto: Mostphotos/genrebild

Handelsområde Läreda växer nu fram

Ska stå klart 2020/2021

HÄSSLEHOLM.

Snart har Hässleholm ett nytt handelsområde. Byggnationen av det nya området i Läreda intill Stobyvägen håller på att ta form

Av
Paola Nordgren

Nu påbörjas byggnationen av det nya handelsområdet i Hässleholm Läreda. TK Development har i samarbete med Hässleholms kommun arbetat med utvecklingen av fastigheten intill Stobyvägen, där tekniska kontoret tidigare låg.

Handelsområdet som byggs av Famera Fastigheter består av en Biltema-butik, en livsmedelsbutik och ytterligare tre till fyra välkända aktörer är på gång

– Vi är mycket glada och stolta över att kunna utveckla detta handelsområde i Hässleholm. Det kommer att bli ett mycket fint handelsområde med ett stort varierat utbud för kommuninvånarna som skapar många nya arbetstillfällen i kommunen. Att detta nu blir möjligt har till stor del varit Hässleholms kommuns förtjänst som genom en aktiv handläggning och visst tålamod givit oss på TK rätt förutsättningar för att kunna lyckas med utvecklingen av handelsområdet, säger Peter Krait, VD på TK Development i Sverige i ett pressmeddelande.

Målet är att området ska stå färdigt någon gång mellan hösten 2020 och våren 2021 och i projektet finns dessutom en mindre outnyttjad byggrätt som Famera Fastigheter nu också arbetar med att utveckla.

– Hässleholms kommun ser med förväntan fram emot ett utökat handelsområde vid stadens östra infart. Projektet har dock dragit ut lite på tiden, säger Torsten Nilsson (M) ordförande i tekniska nämnden.

Publicerad 06 August 2019 00:00