Författaren Mari Bister och Jeanette Thelander från Djurskyddet Snapphanen såg till att besökarna vid Lursjön fick lära sig mer om hur nedskräpning i naturen påverkar djuren.

Författaren Mari Bister och Jeanette Thelander från Djurskyddet Snapphanen såg till att besökarna vid Lursjön fick lära sig mer om hur nedskräpning i naturen påverkar djuren. Fotograf: Lasse Åkesson

Mari Bister fick besökarna att tänka till som djurdeckare

Tipsrunda och information vid Lursjön

HÄSTVEDA

. Under sommaren så har bland annat författaren Mari Bister som står bakom böckerna om Djurdeckarna varit på plats vid Lursjön för att lära besökarna mer om djur och natur och vikten av att inte slänga skräp i naturen just för djurens skull och det var en hel del Hässleholmsbor men även turister som hittat till evenemangen vid Lursjön i sommar

Av
Paola Nordgren

– Deltagarna var allt från fyra år och uppåt, både från närområdet och mer långväga deltagare från bland annat Danmark, berättar Mari Bister.

Djurskyddet Snapphanen och Mari Bister har tillsammans hållit i evenemangen som bland annat inneburit tipsrunda om hur nedskräpningen drabbar djuren.

– Vi fick in många bra svar. Barn är idag generellt väldigt duktiga på nedskräpning och dess konsekvenser och återvinning, mycket beroende på det fantastiska jobb många pedagoger lägger ner i skola och förskola lägger ner i ämnet.

Djurdeckarna Katthemsäventyret är också en av Mari Bisters böcker som används flitigt av skolbibliotekscentralen i Hässleholm, som är den som förser kommunens pedagoger med boklådor.

– Ja, så därför kändes det extra roligt att komma till just Hässleholmstrakten. Vi hoppas att det kan bli ett nytt liknande evenemang någon gång, antingen vid Lursjön eller på annan plats, säger Mari Bister som just nu håller på med kommande bok, Hundäventyret som släpps våren 2020.

Publicerad 14 August 2019 00:00