Nhea och Elin Nilsson från Hässleholm tog guld i lag tillsammans med Hanna Uhlan.

Nhea och Elin Nilsson från Hässleholm tog guld i lag tillsammans med Hanna Uhlan. Foto: Privat

Medaljregn över Hässleholms hundungdom

Två guld och två silver i årets SM

HÄSSLEHOLM/ÅKERSBERGA

. När årets USM i agility ägde rum i Åkersberga i början av augusti var flera ekipage från Hässleholm på plats. De lyckades dessutom kamma hem flera fina medaljer, vilket innebar två guld och två silver till klubben.

Av
Paola Nordgren

– Ja, det gick väldigt bra. Det finns aldrig några garantier för hur det ska gå i agility. Det beror mycket på hur förberedd man är och om man tränat på rätt saker, berättar Elin Nilsson som såg ut att ha tränat på precis rätt saker.

Då hon och hunden Abbie tog guld med laget Dreamteam i agility och knep dessutom silvret också tillsammans med sin hund Cross och laget BC Power. Med i laget Dreamteam var även Nhea Nilsson, även hon från Hässleholms hundungdom.

Elin själv har varit med på SM ett flertal gånger tillsammans med sin hund Abbie och även i år prisades ekipaget särskilt och utsågs till årets hundungdom.

– Det är tredje året vi får det här priset, så hon håller fast vid att göra bra ifrån sig. Abbie är dessutom min första hund och den jag tränat med längst. Jag testade sporten redan för sju år sedan och har sedan dess fortsatt med en rad kurser. Abbie var redan från start väldigt duktig och lättlärd, så på den vägen är det, berättar Elin Nilsson som även knep silvret i den individuella tävlingen.

Emma Hendenskog från Hässleholms hundungdom tog även hon guld i den individuella klassen handling för seniorer.

Publicerad 19 August 2019 10:56