Vittsjö GIK slåss om serieguldet.

Vittsjö GIK slåss om serieguldet. Foto: Wikimedia.commons

Vittsjös damer är med i toppstriden

"Det är klart att det kittlar i magen att vi ligger där vi ligger"

VITTSJÖ.

Skånederbyt mot Malmölaget, Limhamn Bunkeflo innebar att Vittsjö tog en plats i ledningen i serien när den drog igång igen. Men ledningen i föreningen är ödmjuka inför toppstriden men säger samtidigt att det sporrar tjejerna att ligga där uppe och kriga om guldet.

Av
Paola Nordgren

– Vi är väldigt ödmjuka inför framtiden och njuter av nuet. Det är klart att vi skulle vilja nå toppen, det är därför man gör det här, för att man vill vinna, vi vill vinna varje match så är det alltid. Det är några matcher kvar så vi är ödmjuka för framtiden som sagt. Det är dock klart att det kittlar lite i magen att vi nu ligger där vi ligger, säger Erika Nilsson klubbchef, Vittsjö GIK.

Inför årets säsong har man inte bara tränat hårt utan också slipat på detaljerna och på anfallstekniken.

– Vi har tidigare haft ett kompakt lag och ett bra försvar. Inför årets säsong har vi slipat på detaljerna och alla runt laget har verkligen jobbat hårt. Dessutom har laget bättre sammanhållning än någonsin vilket gör det lättare för tjejerna att också spela bra. Man har lyckats forma ett bra lag och man kände inför säsongen att wow vilket lag vi har. Jag känner verkligen att det är vårt år i år och det är en välförtjänt placering vi har just nu, säger Erika Nilsson.

Hösten innebär dock fler poäng att vinna och bland annat väntar matcher mot Göteborg och Örebro. Den 13 oktober är det dessutom dags att ta emot Kristianstad på hemmaplan i Vittsjö igen.

Publicerad 24 August 2019 00:00