Eden Alm till slutaudition i Idol.

Eden Alm till slutaudition i Idol. Foto: Paola Nordgren

Idolguldbiljett för Eden – nu väntar slutaudition

Det har varit mycket känslor, stress och press

HÄSSLEHOLM.

Eden Alms dröm har i flera år varit att söka till Idol. I år blev det verklighet och dessutom var juryn rörande överens om att hon skulle få en guldbiljett.

– Det var både nervöst och skakigt och overkligt. Jag var så nervös över vad juryn skulle säga. Man öppnar upp hela sin själ och vet inte vad det ska bli för reaktioner. Men de var positiva alltihop så det kändes väldigt skönt, säger Eden Alm som fick sällskap av sin tvillingsyster Alice Alm under audition som var på plats för systerns skull.

– Vi har alltid sjungit tillsammans och gör allting tillsammans. I fjol gick vi ut estetiska programmet så när jag nu tyckte det var dags att söka så följde Alice med som stöd, vilket kändes väldigt bra. Även om hon inte fick någon guldbiljett så är hon okej.

Hur det gått på slutaudition får Eden Alm dock inte avslöja men hon erkänner att det var både upp- och nergångar under veckorna.

– Det var mycket känslor, press och stress under audition men det har inte varit några problem att hålla hur det går hemligt. Men oavsett så vet jag att det är musiken jag vill syssla med och att någon få vinna Idol hade varit fantastiskt.

Vad betyder musiken för dig?

– Jag sjunger varje dag och drömmer om att kunna skriva och släppa min egen musik. Det jag saknar är professionell hjälp, det hade varit bra.

Publicerad 03 September 2019 00:00