Sodexo vann upphandlingen och öppnar i november upp restaurang och caféverksamheten i Kulturhuset.

Sodexo vann upphandlingen och öppnar i november upp restaurang och caféverksamheten i Kulturhuset. Foto: Pressbild

Kulturhusets Café öppnar på nytt i höst

Sodexo har tagit på sig uppdraget att driva cafe och restaurang

Av
Paola Nordgren

Hallå där..

Kristina Borgqvist, regionchef syd/väst Corporate Services på Sodexo

Sodexo drar i november igång café och lunchrestaurang på Kulturhuset, som stått tom ett bra tag, vad innebär detta för Kulturhuset?

– Hässleholm har idag ett otroligt fint kulturhus. Vår vision är att caféet ska locka publik till Kulturhuset och ge besökarna en helhetsupplevelse. Boklån ska kunna kombineras med en fika och den som sitter och studerar får möjlighet att fylla på med energi. Vi ska skapa en naturlig mötesplats för kollegor och vänner som vill äta en god lunch och konsertbesökarna får möjlighet att ta något att äta och dricka i samband med sitt besök.

Vad var det som fick er att söka er till Hässleholm och just Kulturhuset?

– Jag har varit i Hässleholm en del under åren och själv känt att det finns ett litet tomrum när det kommer till lunchrestauranger. När jag såg upphandling och läste att Kultur- och fritidsförvaltningen gick ut med ett helhetskoncept där man ska arbeta nära tillsammans för att skapa en bra upplevelse för besökarna så kände jag direkt att det här var något som vi absolut ville vara med på.

Kommer ni att behöva anpassa lokalerna något för att de ska passa ert koncept?

– Vi arbetar för fullt för att sätta konceptet och se vilka anpassningar vi vill göra för att skapa en riktigt bra och trevlig miljö.

En ny restaurang innebär också ny personal, hur många kommer ni behöva anställa för att kunna driva restaurangen?

– Det är inte helt klart ännu eftersom öppettiderna är inte spikade. Vi uppskattar att det blir runt fem personer i caféet till att börja med och att vi tar in extra personal vid större föreställningar och stora konferenser.

Ni kommer också att ansvara för pausserveringen under husets evenemang, behöver man tänka annorlunda där jämfört med en vanlig restaurang?

– Pausservering skiljer sig mycket från vanlig restaurangservering. Här är logistiken otroligt viktig eftersom vi måste bemöta och ta hand om ett stort antal gäster på en mycket begränsad tid. För att underlätta ytterligare kommer vi att erbjuda förbokning av pausserveringen så att gästerna slipper lägga tid på att köa. Det blir en mycket trevligare helhetsupplevelse om man kan äta och dricka något gott i pausen i lugn och ro.

Publicerad 04 September 2019 00:00