Kmmunstyrelsens arbetsutskott tog beslutet att Rolf Bengtsson får tjänsten som förvaltningschef fram till sin pension om två år.

Kmmunstyrelsens arbetsutskott tog beslutet att Rolf Bengtsson får tjänsten som förvaltningschef fram till sin pension om två år. Foto: Hässleholms kommun

Rolf Bengtsson fortsätter som förvaltningschef

Trots vissa protester från facket

HÄSSLEHOLM

. Rolf Bengtsson som varit tillförordnad förvaltningschef för barn– och utbildningsförvaltningen sedan i våras får nu ansvaret som förvaltningschef till och med den 21 juli 2021. Det beslutet togs vid kommunstyrelsens senaste möte.

Av
Paola Nordgren

Detta trots att facket protesterade, skriver Kristianstadsbladet.

Bengtsson har dock haft ansvaret sedan i våras då Eva Andersson hastigt fick lämna sin post, då hon ifrågasatt hur skolor och barnomsorg skulle kunna drivas utan tillräckliga ekonomiska medel.

– Jag var inte inställd på det här, med två år kvar till pension, med nu blev det som det blev. Det ska bli bli intressant att få använda sin egen förmåga på de utmaningar som finns, säger Rolf Bengtsson till tidningen.

Han ser uppdraget som en utmaning och anser också att förutsättningarna för att klara budgeten inte ser helt omöjliga ut.

– Vi fick ett tillskott på 25 miljoner kronor inför 2020. Problemen är långt ifrån lösta med vi har gnetat på oerhört under året för att få ner kostnader. Men det är en utmaning att hålla i det här och angelägna satsningar får anstå.

Publicerad 04 September 2019 00:00