Branden i magasinet bredvid stationen i Hässleholm har medfört stora kostnader.

Branden i magasinet bredvid stationen i Hässleholm har medfört stora kostnader. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Så mycket landar notan på efter storbranden

Arbete pågick dygnet runt

HÄSSLEHOLM.

Arbetet med att få rätt på tågspår och liknande efter den stora branden i magasinsbyggnaden i Hässleholm beräknas kosta stora summor. Trafikverket har gjort en grov beräkning som landar på drygt 30 miljoner kronor, det rapporterar Sveriges Radio.

Av
Paola Nordgren

Arbetet att återställa allt som förstördes har varit både kostsamt och tidskrävande. De första dagarna arbetades det dygnet runt för att få tågen att rulla igen så fort som möjligt.

Det som finns med i beräkningarna för den grovkalkyl som gjorts är både maskiner och personal men också kostnader i form av underentreprenörer och material.

Enligt Annika Canaki, chef på Trafikverket Syd så kommer man att hantera frågan på ett nationellt plan då det saknas en budget för sådana här oförutsedda utgifter på distriktsnivå, skriver Sveriges Radio.

Skånetrafiken har tidigare rapporterat om deras egna omkostnader som branden medfört. De beräknar att arbetet runt händelsen kommer att kosta 10 miljoner för deras del för bland annat de ersättningsbussar man tvingades sätta in när spåren var ur funktion.

Publicerad 05 September 2019 00:00