Lokalt företag växer internationellt.

Lokalt företag växer internationellt. Stock.adobe.com

Hässleholmsföretag växer stort på börsen

Medvind i sikte för Eolus Vind

Av
Paola Nordgren

HÄSSLEHOLM. Hässleholmsföretaget Eolus Vinds, har minst sagt medvind. Den senaste veckan har företagets aktie stigit med 23 procent, det rapporterar Sydsvenskan. Lägg därtill en ökning med 95 procent sedan årsskiftet.

– Det är svårt att peka på någon enskild förklaring till det senaste kurslyftet. Men jag skulle gissa på att det handlar om en kombination av en rad positiva nyheter under sommaren som aktiemarknaden nu fått upp ögonen för, säger bolagets vd Per Witalisson till tidningen.

Företagets affärsidé är att bygga vindkraftsparker för att sedan sälja vidare till investerare, i de flesta fall, internationella kapitalförvaltare. De har hittills hunnit medverka vid uppförandet av drygt 570 av de cirka 3 600 vindkraftverk som finns i landet idag. Även i Norge och USA har man gjort sig ett namn med nya vindkraftsparker.

– Som sagt, vi har presenterat en rad viktiga nyheter som investerarna på börsen kanske uppskattar. Sen inser dom förstås att vi befinner oss på en marknad där aktiviteten är hög nu. Svensk Vindenergis senaste prognos pekar på att produktionen från svensk vindkraft kommer att fördubblas mellan 2018 och 2021 och fortsätta att öka även efter det, säger Per Witalisson

Publicerad 06 September 2019 00:00