När värden gjorde en ny inspektion i april i år hade kvinnan sju katter, varav vissa var dräktiga.

När värden gjorde en ny inspektion i april i år hade kvinnan sju katter, varav vissa var dräktiga. Foto: Adobe Stock

Kvinna delade lägenhet med tretton katter – riskerar att vräkas

Värden uppmärksammades av grannar som stördes av stanken

HÄSSLEHOLM. En kvinna i Hässleholm riskerar att förlora sin bostad. Det efter att värden vid upprepade tillfällen bett henne att hålla bättre ordning i sin lägenhet samt att minimera antalet katter.

2016 uppmärksammades hyresvärden på att allt inte stod rätt till i kvinnans lägenhet. Grannar hade då klagat på att det luktade kattkiss i huset och att det låg kattbajs i de gemensamma rabatterna.

När värden gjorde en inspektion hemma hos kvinnan framkom det att kvinnan hade mellan 12-13 katter boende i lägenheten. Rummen var dessutom så belamrade med bråte att hon varit tvungen att göra gångar för att kunna ta sig fram, skriver Hem och Hyra.

Redan då gjorde värden ett försök att vräka kvinnan, men då ärendet överklagades kom parterna istället överens om att kvinnan skulle få bo kvar under förutsättning att hon skötte sin lägenhet bättre och gjorde sig av med ett stort antal katter.

Enligt det avtal som då skrevs under lovade kvinnan att bara ha kvar tre katter och sedan efterhand att någon av dem dog bara ha två stycken kvar.

I april i år gjorde värden en ny inspektion. Lägenheten var då i lika dåligt skick som tidigare och antalet katter hade förvisso minskat, men bara till hälften och en del av katthonorna väntade även ungar.

Då kvinnan inte hållit sin del av avtalet sades hon upp på nytt. I veckan avgörs ärendet i hyresnämnden.

Publicerad 07 September 2019 06:00