Flera brister upptäcktes i renhållningen vid en inspektion på en restaurang i Hässleholm.

Flera brister upptäcktes i renhållningen vid en inspektion på en restaurang i Hässleholm. Foto: Mostphotos/genrebild

Restaurangpersonal struntade i att tvätta händerna – får stark kritik

Flera brister i hygienen på Hässleholmsrestaurang

HÄSSLEHOLM.

Vid en livsmedelstillsyn på en restaurang i Hässleholm upptäcktes ett flertal brister. Under kontrollen upptäcktes bland annat den instickstermometer man hade för att mäta temperaturen på både kyl och frys men också mat för varmhållning och tillagning inte användes.

Av
Paola Nordgren

Man upptäckte också att baksidan på läskkylen står endast några centimeter från stekbordet. Det galler som finns på baksidan av kylen ansågs vara allt för dammigt och smutsigt, vilket bidrar till en ökad risk för kontamination på livsmedlen som är på stekbordet. Dessutom upptäckte man också att flera knivar låg löst på bänken och att det saknades lämplig förvaring för dessa. De anställda bar inte heller plasthandskar vid de olika köksmomenten och tvättade inte heller sina händer under de olika arbetsuppgifterna.

De bars och choklad man förvarade i lokalerna förvarades i skafferiet, vilket i vissa fall kan bli varmare än rumstemperatur. På chokladen står att förvaring högre än rumstemperatur inte är lämplig. Även räkor som ska förvaras väl kylda, förvarades felaktigt.

Dessutom var den skadade vägg som man hade synpunkter på vid ett besök under 2018, fortfarande skadad.

Enligt Livsmedelsinspektören ska bristerna åtgärdas och en ny tillsyn kommer att göras.

Publicerad 07 September 2019 00:00