Stina Zakrisson har inga tankar på att sluta med musiken trots att en sköldsjukdom emellanåt påverkar hennes röst. Målet är istället att förverkliga fler musikdrömmar.

Stina Zakrisson har inga tankar på att sluta med musiken trots att en sköldsjukdom emellanåt påverkar hennes röst. Målet är istället att förverkliga fler musikdrömmar. Foto: Paola Nordgren

Stjärnskottet "Stina" drabbad av sköldkörtelsjukdom – påverkar rösten

Arrangerar countrykväll på Kulturhuset

HÄSSLEHOLM. I somras gjorde hon årets lokala pridelåt och tävlade i P4 Nästa. Hässleholmssångerskan Christine "Stina" Zakrisson har fortfarande några mål hon vill förverkliga när det gäller musiken. Men för två år sedan drabbades hon av sjukdomen Hypotyeros som emellanåt påverkar rösten.

Av
Paola Nordgren

– Jag märker på min röst när jag inte ligger rätt med medicineringen. Jag får en mycket mörkare röst och eftersom jag sjunger väldigt många höga toner så påverkar det såklart. Därför det också viktigt att jag hela tiden har koll på att jag tar rätt dos medicin, berättar Christine Zakrisson.

Hon fick diagnosen Hypotyeros för två år sedan och märkte först bara att hon gick upp i vikt, var ovanligt trött och kände sig deprimerad. Trots att hon skötte sin hälsa och kost så steg siffrorna på vågen.

När hon slutligen sökte hjälp så fick hon också svar på varför hon mådde som hon gjorde. Anledningen var att kroppen stötte bort sköldkörteln. Sköldkörteln som vanligtvis styr ämnesomsättningen i kroppen hade slutat göra sitt jobb hos hos Christine Zakrisson och hon kommer för resten av livet tvingas äta medicin för sin sjukdom.

I våras insåg hon dock att hon var tvungen att trappa ner på antalet uppdrag, för att inte gå in i väggen helt.

– Det här med musik är så otroligt roligt att jag inte vill tacka nej. Men i våras ledde jag sex olika Joyvoice-körer på sex olika orter, jag hade precis fått barn och förberedde för P4 Nästa samtidigt som jag gjorde pridelåten och det blev för mycket, kroppen sa ifrån.

Hon har insett att det är kroppen som styr och att även sjukdomen säger ifrån när det blir för mycket.

– Det var ett tufft beslut att lämna körerna men samtidigt hade jag inget val, hälsan måste få gå först och när till och med familjen säger till en att bromsa, då måste jag lyssna.

Men musiken finns dock fortfarande och just nu planerar Christine Zakrisson för en stor countrykväll på Kulturhuset den 20 september.

– Jag har ju drömt länge om att få göra något stort i Kulturhuset och jag tyckte det var dags att förverkliga den idén. Så detta är helt på mitt eget initiativ. Tillsammans med artister som Monia Sjöström, Chris L Svensson, Systrarna Landgren och Rosita Elfing Larsson kommer vi att bjuda på en pampig countrykväll med en intim vardagsrumskänsla och kanske kan det bli lite linedance också, vi får se. Nu hoppas jag bara att det kommer publik.

Publicerad 08 September 2019 00:00