Både inne- och utemiljö står äntligen färdigt på Änglyckans förskola. I veckan höll man därför öppet hus för allmänheten.

Både inne- och utemiljö står äntligen färdigt på Änglyckans förskola. I veckan höll man därför öppet hus för allmänheten. Foto: Paola Nordgren

Ängslyckans förskola invigs nu på riktigt

Firas med öppet hus för allmänheten

HÄSSLEHOLM

. Ängslyckans förskola på Ljungdala är nu helt färdig och det firar man med öppet hus för allmänheten och de som är nyfikna på den helt nya förskolan.

Av
Paola Nordgren

Den nya förskolan innebär att barnen i området numera slipper husera i moduler och lägenheter och istället kan vistas i en helt nybyggd förskola, anpassad för verksamheten.

– Ja, det är otroligt skönt att allting nu äntligen är färdigt. Vi flyttade in till viss del i februari men det är först i sommar som utemiljön blivit helt färdig, skylten kommit upp och all personal är på plats, berättar Angela Jonsson, rektor på Ängslyckans förskola.

Vilket också är anledningen till att man håller öppet hus först nu. Totalt finns det plats för 105 barn fördelat på sex avdelningar på den nya förskolan och Angela Jonsson är nöjd med resultatet och att man nu också kunnat stänga Gärdssmygen och plocka bort de baracker man huserat i tidigare.

– Det är inte helt fullt ännu men vi har fler barn på ingång så att vi kommer att fylla avdelningarna så småningom.

Ängslyckans förskola är också den fjärde förskolan som byggs efter samma koncept och Tekniska förvaltningen har arbetat efter de önskemål förskolan haft för attpå så sätt skapa rätt förutsättningar för barngruppen.

Publicerad 12 September 2019 00:00