Dag-Otto Flink alias Jojje Jönsson i sin berömda postsplit är en av karaktärerna som ger sig ut på turné.

Dag-Otto Flink alias Jojje Jönsson i sin berömda postsplit är en av karaktärerna som ger sig ut på turné. Foto: Bo Håkansson

Buskisgäng gästspel i Hässleholm

Nöjeskarameller med Jojje och Willy

HÄSSLEHOLM

. När showen Nöjeskarameller ger sig ut på turné är Hässleholm en av de orter som får äran att få besök av buskisgänget och showen.

Den 21 september kommer bland annat skådespelaren Jojje Jönsson, kanske mest känd som ”Dag-Otto” från Vallarna i Falkenberg till Kulturhuset, med sig har han dessutom Willy Björkman från TV4;s Bygglov, Håkan Windahl och Anders Jönsson från Blekingegänget Nöjeskompaniet och frun Matilda Jönsson, sångerska och sketchartist.

– Vi testade att köra en turné redan i våras och den gick över förväntan. Det visade sig dessutom att konceptet lämpade sig väldigt bra för turné så därför har vi bestämt oss för att göra det igen, så detta ska bli otroligt roligt, berättar Jojje Jönsson.

När de för några år sedan turnerade med en egen familjeföreställning, fann de dessutom tjusningen för det lilla formatet, därför är det också bara sju personer på och bakom scen som ger sig ut på höstens miniturné med totalt fem stopp runt om i landet.

– Man kan väl säga att vi kör ett genrep i Trollhättan den 20 september för att sedan köra fullt ut i Hässleholm den 21 september. Det kommer att bli mycket skratt, mycket musik och framförallt inte så uppstyrt då vi har Willy med oss, vilket innebär att precis vad som helst kan hända. Det finns en risk att det blir fem totalt olika föreställningar och eftersom vi gör detta tillsammans med publiken så vet man aldrig riktigt var det kan sluta. Jag kan väl också säga att en av skådespelarna kommer att visa mer än han brukar, mer kan kan inte avslöja, säger Jojje Jönsson.

Tempot i showen Nöjeskarameller är med andra ord högt och sketcherna varvas med musik och sång i ett rasande tempo. Jojje Jönssons tv-kända karaktärer, som brevbäraren Dag-Otto kommer dessutom att få sällskap av drängen Errolf och Blyge Örjan kommer naturligtvis dyka upp i föreställningen precis som pizzabagarna från Blekinge lovar Jojje Jönsson.

Finns det en chans att det blir fler turnéer efter det här?

– Vi har inget inbokat nästa vår heller, så det är inte omöjligt att det blir en ny turné då med en ny show. Nöjeskompaniet har dessutom 15-års revytexter att gräva i som bara visats i Karlshamn så vi har en del material kan man väl säga.

Publicerad 14 September 2019 00:00