David Skinner och Hälsoprofilen öppnar nästa år upp ännu en anläggning, denna gången i Sösdala.

David Skinner och Hälsoprofilen öppnar nästa år upp ännu en anläggning, denna gången i Sösdala. Foto: Eldin Bogdanic Prorec

Sösdala får eget gym på orten

Hälsoprofilen utökar med ännu en anläggning

SÖSDALA

. Nu tar Hälsoprofilen i Hässleholm ytterligare ett steg i sina planer på expandering. Nästa vår öppnar man upp sin tredje anläggning och satsar då på ett helt nytt gym i Sösdala.

Av
Paola Nordgren

– Ja, vi har precis gjort färdigt med lokalerna och kommer att öppna upp någon gång under vår/sommar 2020 och då gör vi det i helt nyrenoverade lokaler i centrala Sösdala, berättar David Skinner, Hässleholm.

Tanken är en komplett anläggning med spinningsal, gym och gruppsal, personlig träning och omklädningsrum.

– Jag tror att det finns ett behov av ett komplett gym i Sösdala, det är också därför vi väljer att lägga vår tredje anläggning just där. Även om anläggningen blir något mindre än i Hässleholm är målet ändå att Hälsoprofilen i Sösdala ska innehålla de delar som Sösdalaborna efterfrågar och vår förhoppning är att orten kan lyftas genom att nu få ett eget gym. Särskilt när det nu också pågår diskussioner om badhuset ska få vara kvar eller inte.

Anläggningen som snart börjar byggas i den före detta bygghandeln beräknas bli mellan 600-700 kvadratmeter och lagom till premiär planerar man också att anställa två-tre personer som kommer att jobba på anläggningen.

– Min förhoppning är att kunna rekrytera lokalt så att de som finns på anläggningen också har anknytning till orten, inte minst för att göra det ännu mer personligt. Vi har redan idag en hel del medlemmar från Sösdala som tränar hos oss i Hässleholm och jag tror det är fler än dessa som kommer att uppskatta att slippa köra två mil för sin träning. Förhoppningsvis kanske även de Sösdalabor som inte tränat tidigare också vågar sig på att komma när man nu får träningen på betydligt närmare håll.

För drygt ett år sedan öppnade Hälsoprofilen upp sin andra anläggning i Perstorp och det var också då man började se sig om för ytterligare orter att expandera på.

– Vi vill gärna växa geografiskt och har haft lite koll på byarna runt Hässleholm. Att valet föll på Sösdala just nu kändes naturligt, då de saknar ett komplett gym med vår typ av verksamhet och vi är väldigt glada att vi snart öppnar just i Sösdala.

Publicerad 19 September 2019 00:00