Den 5 oktober spelar Thorsten Flinck på Kulturhuset.

Den 5 oktober spelar Thorsten Flinck på Kulturhuset. Foto: Pressbild

Thorsten Flinck gästar Hässleholm

En helkväll med sång och dikt

HÄSSLEHOLM

. De flesta har förmodligen en åsikt om honom. Själv har han också en hel del åsikter. Den 5 oktober kommer Thorsten Flinck tillsammans med gitarristen Kenny Håkansson till Hässleholm kulturhus.

Av
Paola Nordgren

Under sommaren har han varit ute på turné med Strindbergs kriminalroman Paria. Men den här gången blir det något helt annat Thorsten Flinck är nu tillbaka på musikscenen och i Hässleholm är han på plats för en konsertafton i två akter men såklart finns teatern också med på ett hörn.

– Ja, det är första gången jag gör något i Hässleholm så det ska bli väldigt roligt, säger Thorsten Flinck.

2012 släppte Flinck albumet ”En Dans På Knivens Egg” med låtar som, Jag reser mig igen som också tog en plats i melodifestivalen, samt ett par av Thorstens egna tolkningar på redan beprövade alster.

Konserten beskrivs som en helkväll i vildvuxna rosors tecken fylld med ett fång sånger, dikter och teater.

– Ja, den här turnén blir något mer åt konsertformatet även om jag har lagt in både monologer och dikter. Det är en show med kvalitet och jag kan faktiskt säga att det blir roligare än det låter. Sedan skulle jag också beskriva Kenny Håkansson som Sveriges bästa gitarrist. Vi har jobbat ihop i 18 år och jag brukar säga att varför ta in en hel orkester när jag har Kenny Håkansson. Vi känner varandra väldigt bra så det är också därför vi döpt showen till, En kväll med Thorsten Flinck & Kenny Håkansson.

Hässleholm ser också ut att bli Skånes enda turnéstopp under hösten.

– Ja, vi gör runt 25 stopp i höst men Hässleholm blir vårt enda stopp i Skåne.

Publicerad 19 September 2019 00:00