Pojkvännen började stalka kvinnan efter att hon avslutade parets förhållande.

Pojkvännen började stalka kvinnan efter att hon avslutade parets förhållande. Foto: Niels ahlmann olesen

Expojkvännen döms nu för ofredande

Mannen fortsatte förfölja kvinnan trots att de gjort

HÄSSLEHOLM

. När kvinnan gjorde slut med mannen hon träffat började mannen förfölja kvinnan. Inte ens ett kontaktförbud höll mannen borta.

Av
Paola Nordgren

Kvinnan dokumenterade alla handlingar, och sms mannen skickade efter att hon avslutat förhållandet och polisanmälde slutligen mannen. Mannan förklarar sina handlingar som "besvikelse" rapporterar Kristianstadsbladet.

Mannen förföljde kvinnan när hon var ute och gick och stod under hennes balkong och skrek, skickade massor av sms och sökte upp henne på olika ställe. Enligt mannen ska han inte ha förstått att besöken var oönskade.

Kvinnan som dokumenterat allt polisanmälde slutligen mannen och det visade sig också då att han belagts med kontaktförbud vid flera tillfällen tidigare gällande andra kvinnor och att han också då blivit dömd för liknande brott.

När det gäller Hässleholmskvinnan så dömdes mannen att betala 7000 kronor i skadestånd till kvinnan för ofredande och överträdelse av kontaktförbud vid sex tillfällen. Han dömdes också till skyddstillsyn och behandlingsprogram för män som riktat våld och i sitt förhållande eller efter avslutat förhållande.

Publicerad 07 October 2019 00:00