Hovrätten höjer tingsrättens dom mot den 19-årige Hässleholmsbo som inlett ett förhållande med en minderårig och då också misshandlat och våldtagit flickan.

Hovrätten höjer tingsrättens dom mot den 19-årige Hässleholmsbo som inlett ett förhållande med en minderårig och då också misshandlat och våldtagit flickan. Foto: Mostphotos

Hovrätten höjer straff för våldtäkt mot barn – hade förhållande med 13-årig flicka

Hotade att slå sönder henne om hon inte gjorde som han sa

HÄSSLEHOLM.

Den 19-årige man som i våras dömdes för olaga hot, våldtäkt mot barn, barnpornografibrott och misshandel vid Hässleholms tingsrätt efter att ha inlett ett förhållande med en 13-årig flicka får nu straffet höjt i Hovrätten till totalt två års fängelse. Hovrätten går dock in och sänker skadeståndet från 170 000 kronor till 150 000 kronor.

Av
Paola Nordgren

Mannen ska ha tagit kontakt med flickan via Messenger och i ett tidigt skede frågat om flickans ålder. Hon ska då berättat att hon var född 2004 vilket innebär att mannen redan vid den första kontakten varit medveten om flickans ålder. De ska sedan därefter ha inlett en sexuell relation och mannen ska då bland annat ha tvingat flickan till saker hon inte vågat säga nej till, då mannen vid upprepade tillfällen blivit arg om hon inte gjorde som han sa.

Den 19-årige mannen ska bland annat ha uppmanat flickan att föra upp föremål både vaginalt och analt och instruerade också henne hur hon skulle agera i sexuella situationer. Han ska också ha tryckt på hennes nerver på knät och hennes vänsterarm så hårt att hon fick blåmärken och hotat att slå sönder henne och raka av henne håret.

Med beaktande av den skada och kränkning som gärningarna inneburit finner hovrätten att straffvärdet bör uppgå till fängelse i tre år. Gärningsmannens låga ålder och att han är tidigare ostraffad gör dock att straffet sänks till 2 års fängelse.

Publicerad 08 October 2019 08:20