Badhuset i Hässleholm behöver akut repareras, annars finns risken att man tvingas stänga det helt.

Badhuset i Hässleholm behöver akut repareras, annars finns risken att man tvingas stänga det helt. Foto: Mostphotos/genrebild

Akut kris för badhuset

Risken finnas att man måste stänga helt

HÄSSLEHOLM.

Risken för att behöva stänga badhuset i Qpoolen helt och håller närmar sig. Systemen är på väg att kollapsa och besökarna flyr badet.

Av
Paola Nordgren

Dessutom har rekreationsavdelningen varit avstängd en lång tid, rutschkanan stängdes nyligen av och i kakelsprickorna syns svartmögel, rapporterar Kristianstadsbladet. Läget är med andra ord akut och man har, för att underlätta för personalen också släckt ner avdelningen för att personalen ska slippa svara på frågor.

– Det är släckt av arbetsmiljöskäl, för att personalen ska slippa svara på frågor om när det öppnar igen. Folk tycker att jag ska ta tag i saker, att jag slingrar mig, men vad ska jag göra? säger Eva-Lotta Gustafsson, verksamhetschef till tidningen.

På vissa håll har man kunnat laga provisoriskt men på många ställen saknas det fog.

Sedan man stängde bubbelpool och bastu har man också enligt tidningen förlorat intäkter på runt 150 000 kronor, då en stor del av de äldre besökarna kom för just detta. För att få ordning på badhuset skulle det kosta cirka 60 miljoner men så sent som i förra veckan togs det beslut i kommunen om att badhuset skulle få 1,2 miljoner för att reparera den nersläckt avdelningen.

– Men det är endast ett plåster på ett av många sår. Det händer att missnöjda besökare kräver pengarna tillbaka, berättar Eva-Lotta Gustafsson.

Publicerad 10 October 2019 00:00