Johan Jönsson och Hesslecity, vet inte vad som kommer att hända med de köpta presentkorten men hoppas på en lösning inom kort.

Johan Jönsson och Hesslecity, vet inte vad som kommer att hända med de köpta presentkorten men hoppas på en lösning inom kort. Foto: Paola Nordgren

Bolag begärs i konkurs – butiker slutar ta emot presentkort

"Vi hoppas det löser sig så inte fler hamnar i kläm"

HÄSSLEHOLM.

Flera butiker i Hässleholm säger nu nej till att ta emot presentkorten som vanligtvis går att använda i de flesta butiker, detta efter att Cashcom, bolaget bakom begärts i konkurs.

Flera butiker har den senaste tiden inte fått någon ersättning när presentkorten använts i deras butiker. Det har gjort att man nu på flera håll helt enkelt inte längre tar emot presentkorten. Hesslecity har också tillfälligt stoppat all försäljning av presentkorten tills vidare.

Företaget bakom presentkorten begärdes för några dagar sedan i konkurs av C4-Shoppings ägare Eurocommercial som enligt uppgifter saknar utbetalningar på drygt en miljon kronor.

– Man kan ju undra hur många städer som är drabbade av det här. I Hässleholm har det fungerat bra med de här presentkorten till en början. Det är först den senaste tiden som vi märkt av att butikernas betalningar uteblivit, säger Johan Jönsson.

De aktuella presentkorten började säljas i Hässleholm 2016 och runt 30 verksamheter är anslutna till kortet i vanliga fall.

– Vi har stoppat all försäljning av presentkorten för tillfället och det är upp till butikerna själva om de vill ta emot dem eller inte. Men jag vet att många butiker för tillfället valt att inte ta emot dem. Vi avvaktar och ser vad det blir av det, det är ingen lätt situation för någon och jag hoppas verkligen det löser sig snabbt så inte fler kommer i kläm, säger Johan Jönsson.

Publicerad 13 October 2019 00:00