Glamourloppis blir en del av årets bröllopsmässa.

Glamourloppis blir en del av årets bröllopsmässa. Foto: Adobe Stock/Privat

Återanvändbara klänningar på glamourloppis

Bröllopstema på höstens mässa

HÄSSLEHOLM.

När Statts lokaler får agera bröllopsmässa den 26 oktober så fylls hotellet inte bara av utställare och tips på bröllopsplatser och bröllopsmenyer. En del av mässan ansvarar nämligen Maria Castillo för och hon kommer då att hålla i en äkta glamourloppis inriktad på bröllop och fest.

Hur föddes idén med glamourloppis?

– Idén föddes genom en briljant tanke att man ville skapa en bröllopsmässa i hållbar anda. Jag fick frågan av arrangörerna om jag ville vara med och styra upp en glamourloppis då de visste om att jag kört lite loppis tidigare.

Hur har du valt ut plaggen till just den här loppisen?

– Jag började med att skapa en egen nätverksgrupp där jag samlade in klänningar och accessoarer till ett bra grundsortiment, sedan har arrangörerna gjort reklam med mina kontaktuppgifter där folk kunnat höra av sig till mig. Det är ett bra sortiment där priserna varierar från en billig peng till lite dyrare.

Vad kommer besökarna att kunna ta del av på årets bröllopsmässa hos dig?

– Hos mig kan man hitta riktiga fynd med fin fina märken och kvalitet, allt från vanliga festkläder till glammiga bröllopsklänningar. Störst är utbudet i festklänningar, korta som långa. Så vet du om att du ska på bröllop eller fest så missa inte Statt den 26 oktober.

Finns det ett miljötänk tror du allt mer även inför framtidens bröllop?

– Absolut! Redan nu ser man ett roligt mode i att man gärna fyndar ljusstakar, vaser med mera till bröllopsdukningar. Man vill ha mysiga lokaler som lador och man tänker mer på vad man serverar för mat, det ska vara fint men hållbart. Min förhoppning är att vi tänker till även när det gäller våra kläder, speciellt festkläder vilket vi ofta bara använder få gånger. Glammiga klänningar som förtjänar fler turer på dansgolvet.

Har du arrangerat någon liknande loppis tidigare?

Jag har arrangerat vanlig loppis innan men detta är ju en rolig utmaning, gillar att planera när det är speciella teman så detta är perfekt för mig.

Vad är det som gör att du brinner för det här?

Att fynda och återbruka har funnits i mitt liv sedan jag var barn. Visst köper jag nya kläder och inredning mm men jag kollar alltid om det först finns på köpsidor. Jag tycker att alla har ett ansvar att tänka både på miljön och ekonomin så vi lär våra barn om sakers värde.

Jag vill varmt rekommendera alla även er som inte går i bröllopstankar att besöka statt den 26/10. En dag i hållbarhetens tecken som kommer bjuda på loppis, kärlek, mat, dryck och så mkt mer. Detta vill ni inte missa!

Publicerad 15 October 2019 00:00