Teamet bakom Veronicas Liljeroths form är något hon är tacksam för.

Teamet bakom Veronicas Liljeroths form är något hon är tacksam för. Foto: Privat

Veronica tog brons när Sveriges starkaste kvinna utsågs

"Jag kände mig i bra form nu sneglar jag på EM-kval"

HÄSSLEHOLM.

Veronica Liljeroth hade siktet inställt på en pallplats när årets SM i Strongest ägde rum och Sveriges starkaste kvinna skulle utses. Det blev ett brons och det är en nöjd Veronica som känner att formen är på topp.

Träningssatsningen gav resultat. Hur kändes det i kroppen innan tävling?

–Träningen har gått bra framåt, jag har mått bra både fysiskt och psykiskt länge nu, så det gör mycket i träningen om allt går hand i hand. Så känslan innan tävling kändes riktigt bra, jag kände mig i bra form.

Det blev som planerat en pallplats och ett brons på årets SM. Hur var känslan under tävlingen?

– Ja, det blev brons i år som var mitt mål så jag är väldigt nöjd med det. Jag visste vilka jag skulle möta och räknade innan tävlingen lite ut i huvudet vilken plats jag skulle kunna ta, så brons för mig var realistiskt. Jag känner mig som en vinnare som klättrade en placering i år och fick stå på pallen med två grymma kvinnor. När väl tävlingen började kände jag mig väldigt taggad och tyvärr var jag nog lite övertaggad. Första grenen vann jag förra året och det var samma gren i år. Det satte nog lite press på mig. När vi gick ut på golvet och skulle köra första grenen så slog mitt hjärta så hårt att jag tappade fokus och kom på plats fem av tio på första grenen, där vi alla samtidigt skulle stå med 20 kilos viktplattor i varje hand och den som stod längst vann. På andra grenen som var en pressgren gick det inte heller som planerat och trodde då att min pallplats var borta. I de tre sista grenarna kom jag trea i alla så därför lyckades jag hämta upp mina poäng som ledde mig till pallen.

Var det en jämn final?

– Poängmässigt så var det väldigt jämnt mellan Martina och Bobby som kom etta och tvåa, jag låg tolv poäng under Bobby och den som blev fyra låg 10,5 poäng från mig. Men det var två elitutövare jag mötte, både Martina och Bobby körde även EM i år i -82 kg och bägge placerade sig i top tre där. Men hade jag inte gjort bort mig i de två första grenarna så hade jag varit ännu närmare en andraplats. Men så är det i denna sporten allt kan hända.

Med tufft motstånd var Veronica Liljeroth nöjd med sin tredjeplacering

Med tufft motstånd var Veronica Liljeroth nöjd med sin tredjeplacering Foto: Privat

Var det någon gren du är mer än nöjd med?

–Jag är väldigt nöjd att jag lyfte upp 190 kilo i marklyft som jag bara gjort en gång hemma tidigare och ett pluspoäng är att jag börjat älska marklyft.

Målet inför SM var en pallplats, vad siktar du på nu?

– Nu när jag kommit på pallen så siktar jag på att komma ännu högre på pallen nästa år. Sedan kommer jag hålla ett litet öga på EM och VM och om det finns möjlighet att kvala något in till dessa till nästa år.

Du planerar också ett eget gym i Tyringe hur går det med planerna där?

– Mitt gym har fått ligga lite på is då mina pengar har fått gå till tävlingarna som jag kört nu på sistone. Nu är tävlingssäsongen slut så nu ska jag fortsätta byggandet på gymmet och förhoppningsvis ha kommit en bit på vägen till januari då jag tänkt ha ett litet öppet hus och mingel.

Veronica Liljeroth tog 190 kilo i sista lyftet.

Veronica Liljeroth tog 190 kilo i sista lyftet. Foto. Anfoto.se

Publicerad 16 October 2019 00:00