Stort miljötänk hos Emmaljunga.

Stort miljötänk hos Emmaljunga. Foto: Pressbild

Emmaljunga Barnvagnsfabrik fick årets miljöpris

Yttertyger av återvunna plastflaskor

HÄSSLEHOLM.

Barnvagnstillverkaren Emmaljunga strax utanför Hässleholm har som mål att minst 50 procent av materialet i företagets tillverkade barnvagnar ska vara återvunnet. Nu prisas företaget för sitt miljötänk och får Hässleholms kommuns miljöpris 2019.

Av
Paola Nordgren

Exemplen för deras hållbarhetsarbete är många. Företaget har bland annat sedan 2013 fossilfri uppvärmning och för att bli så självförsörjande av energi som möjligt. Dessutom har 1500 m2 solceller anlagts på fabrikens tak och man lanserade nyligen en ECO-kollektion, med yttertyger gjorda av bland annat återvunna PET-flaskor och återvinningsbara hjul.

Det gör att 2019 års miljöpris i Hässleholm tilldelades Emmaljunga Barnvagnsfabrik AB som prisas för sitt målmedvetna hållbarhetsarbete inom verksamheten.

– Årets miljöpris tilldelas Emmaljunga Barnvagnsfabrik AB för deras aktiva hållbarhetsarbete. Det är fantastiskt att se hur näringslivet tar ledartröjan i arbetet med hållbarhetsfrågor som kombinerar lönsamhet med ett sunt miljötänk, säger miljö- och stadsbyggnadsnämndens ordförande Kenny Hansson i en kommentar, och fortsätter:

– Jag hoppas att andra företag fortsätter i samma anda och pushar kommunen till detsamma.

Sedan 1988 har Hässleholms kommuns miljöpris delats ut som stöd eller uppmuntran för det miljöarbete vinnaren lägger ner. Emmaljunga var i år nominerade tillsammans med Göinge slåttersällskap och biodlare Nils Christian Reppen.

Publicerad 17 October 2019 00:00