Den 7 november väntar kundkväll på Nisses med konstnärsbesök och mingel.

Den 7 november väntar kundkväll på Nisses med konstnärsbesök och mingel. Foto: Paola Nordgren

Glaskonstnär förgyller kundkväll på Nisses

" Det känns viktigt att ge kunderna det där lilla extra"

HÄSSLEHOLM.

När Nisses varuhus slår upp portarna för kund- och mingelkväll den 7 november, så gör man det tillsammans med glaskonstnären Lena Bergström som kommer att vara på plats under kvällen och berätta mer om sin konst.

Av
Paola Nordgren

– Vi gör detta i samarbete med Orrefors/Kosta Boda som vi arbetet med på liknande sätt tidigare då vi haft andra konstnärer på plats, berättar Romano Fagone, butikschef Nisses varuhus.

Lena Bergström är glasformgivaren som sedan 1994 arbetat tillsammans med Orrefors och är också den formgivare som bland annat skapat ljusstaken Carat och ligger även bakom design som Lightstones och Puck.

– Lena Bergström har inte varit hos oss innan så det ska bli roligt. Hon är väldigt trevlig och jag tror det kan vara intressant för våra kunder att få se ansiktet bakom arbetet som glaskonstnär. Under kvällen kommer hon att berätta mer om sitt arbete men också signera sina verk om någon vill det, berättar Romano Fagone.

Dessutom finns också en rad andra representanter på plats för att svara på frågor och berätta om sina produkter.

–Detta är ett sätt för oss att göra något extra för våra kunder vilket vi tycker är viktigt. När vi dessutom har de här kundkvällarna så vill vi gärna bjuda på det lilla extra. Nu har vi dessutom landat i sammanslagningen med Kristallen och vi tycker att kunderna hittat hit och det känns bra.

Ni har tidigare haft besök av bland annat Carolina Gynning och Tina Nordström. Nu kommer Lena Bergström, vem blir det härnäst?

– Vi arbetar fortfarande på att få hit Ernst men han verkar vara en mycket upptagen man. Så vi får se.

Publicerad 18 October 2019 00:00