Vittsjös de Jongh tar plats i A-landslaget.

Vittsjös de Jongh tar plats i A-landslaget. Foto: Mostphotos

Vittsjös De Jongh tar en plats i A-landslaget

Uttagen i truppen i bortamötet mot USA

VITTSJÖ

. Damallsvenskan har precis avslutats och det blev ett brons för Vittsjös damer. För Vittsjö GIK:s Michelle de blev det dock ännu en överraskning fotbollsmässigt nyligen när A-landslagstruppen inför mötet mot USA den 8 november presenterades.

Av
Paola Nordgren

Enligt Norra Skåne är det en något chockad Michelle de Jongh som tog emot beskedet om att hon tagit en plats i Peter Gerhardssons A-landslagstrupp inför USA-matchen.

– Visst, jag har haft en bra säsong men vågade inte tänka tanken att jag skulle komma med här och helt plötsligt läste jag mitt namn där. Vet inte riktigt om jag fattade det först, för det här var definitivt det sista jag trott, säger Michelle de Jongh till tidningen.

Enligt Michelle de Jongh finns det dock inget bättre sätt än detta att avsluta säsongen på.

– Men jag kan i och för sig inte tänka mig något roligare sätt att förlänga säsongen på. Och tänk sen att mitt första landslagsläger blir mot USA, det är inte alla som kan få debutera mot dem.

Enligt Peter Gerhardssons så har Michelle de Jongh tagit ett steg uppåt och gjort bra ifrån sig både i klubblag och i U23-landslaget.

Vittsjöspelarna Tove Almqvist och Ebba Hed fblev inte uttagna till matchen mot USA men finns med i U23-truppen som ska möta Rysslands A-landslag den 7 och 11 november.

Publicerad 31 October 2019 09:15