Sanda Lundell tog i juli steget till att bli vd på Tyringe kurhotell.

Sanda Lundell tog i juli steget till att bli vd på Tyringe kurhotell. Foto: Pressbild

Tyringe kurhotell får nytt liv igen – renoveringen pågår för fullt

" Vi ser det som en spännande utmaning"

TYRINGE.

Det har hänt en hel del på Tyringe kurhotell sedan Sandra Lundell, Daniel Söderberg och en kollega tog över hotellet i juli 2019. Målet är att renovera samtliga lokaler och de är en god bit på vägen. Dessutom har hotellets fokus kring träning samlats under ett nytt koncept med namnet Tyringe Sport Camp.

– Det kändes som ett naturligt steg att ta över driften av Tyringe kurhotell. Men vi kände att vi ville göra detta på vårt sätt, Vi såg det som en spännande utmaning att ta en sådan vacker och klassisk anläggning in i framtiden och göra en ordentlig satsning på konferens, övernattning, högtider och träning, berättar Sandra Lundell som numera också axlat rollen som vd för kurhotellet. Hon driver dessutom hotell i Markaryd och det är också där hon lägger den mesta av sin tid i vanliga fall.

Just nu tar dock renoveringen av hotellet i Tyringe en hel del tid och förhoppningen är att få liv i verksamheten på nytt. Deras pappor var också två av de företagare som tog sig an hotellet 2002 efter att verksamheten stått tom i många år.

För Sandra Lundell som själv kommer från Tyringe så har Tyringe kurhotell också kommit att betyda väldigt mycket för henne men också för hela orten. Nu hoppas man kunna lyfta verksamheten till nya höjder.

– Självklart välkomnar vi alla hotellets gamla kunder men vi vill också satsa på att nå en bredare målgrupp. Idrotten är en naturlig del i Tyringe med konståkning, simning och hockey. I samarbete med föreningarna hoppas vi kunna utveckla vårt sportcamp. Här kan vi ha 100 sovande gäster och i samarbete med våra lokala sportföreningar, och den fotbollsplan vi arrenderar intill hotellet så är vårt mål förutom läger också att kunna erbjuda en gräsplan väldigt tidigt på säsongen.

Just nu pågår upprustningen av konferenssalarna och det är också en av de delar man planerar att utöka ytterligare.

– Vi kommer även att satsa på konferens en hel del och är i slutfasen av renoveringen av flera konferensrum. Hotellet ligger också väldigt fint i anslutning till naturen och detta kommer vi också att plocka upp i vår verksamhet för naturnära aktiviteter och goda möten. Vi vill tillbaka till rötterna och satsa på det naturliga. Hittills har vi enbart fått positiv respons och det känns väldigt bra att kunna utveckla denna fina anläggning och göra något bra av det.

Tyringe kurhotell genomgår just nu en ordentlig uppfräschning.

Tyringe kurhotell genomgår just nu en ordentlig uppfräschning. Foto: Pressbild

Inom ett år är målet att de flesta av renoveringarna ska stå färdiga. Enligt Sandra Lundell kommer hon sedan att ta ett steg tillbaka och låta personalen stå för driften.

– Vi har rekryterat en del till restaurangen som ska utveckla vårt nya matkoncept. Samtidigt finns en stor del av personalen sedan tidigare kvar och det känns väldigt tryggt och bra.

Publicerad 02 November 2019 00:00