Innan Idol ens hunnit avslutas släpper nu Eden Alm sin första singel.

Innan Idol ens hunnit avslutas släpper nu Eden Alm sin första singel. Foto: Pressbild

Eden släpper sin debutsingel

Tar revansch efter Idol med egen singel

HÄSSLEHOLM.

Det bar inte hela vägen för Hässleholmstjejen Eden Alm i årets omgång av Idol, trots att hon snabbt blev mångas favorit. Men nu tar hon revansch och släpper egna singeln, ’Now I’ve Found You’.

Under årets Idol fick miljontals tittare upp ögonen för Eden Alm från Tyringe när hon med sin känslosamma version av ’All I Want’ tog juryn med storm och gick vidare till slutaudition. Hennes audition på Youtube har nästan en miljon visningar och hennes Instagram har över 10 000 följare så det går inte att ta miste på att det finns ett visst intresse för Eden Alm.

– Ja, man kan nog säga att hon var en publikmagnet och jag tror absolut att det finns en publik för Eden, säger hennes manager Marcus Urbanski.

Hennes röst och personlighet fick både juryn och tittarna att lägga märke till Eden men under kvalveckan tog det dock slut för Hässleholmstjejen i tv-rutan. Enligt juryns ord behövde hon hitta sitt scenuttryck.

– Jag tycker nog att de var något hårda i sin kritik faktiskt. Jag tyckte att den låten jag framförde passade till det scenspråk jag hade. Visst var det tråkigt att åka ut men samtidigt hade jag inte fått de möjligheterna jag fått idag om det inte var för att jag åkte ut så det var nog meningen. Samtidigt lärde jag mig mycket under Idol-tiden och det är en upplevelse jag inte vill vara utan, säger Eden Alm.

Där och då påbörjade Eden Alm sin resa mot att bli artist på riktigt och hon är nu redo att dela med sig av Eden som artist och släpper också nu sin första singel.

I låten ’Now I’ve Found You’ öppnar Eden Alm upp för det som gör ont, om kärlek som går förlorad men också om det som ger lycka. När Eden Alm debuterar som artist är hon också redo för att låta sitt hjärtat berätta.

– Jag lever verkligen min dröm just nu och jag hoppas att singeln tas emot väl. Allt har gått så snabbt men det är bara roligt. Låten handlar om kärlek och när det inte blir som man tänkt sig men sedan hittar rätt och jag gillar när det är mycket känslor inblandat.

Med debutsingeln visar Eden Alm också juryn att det sista ordet inte är sagt.

– Med sin singel ’Now I’ve Found You’ blir Eden också den första av alla topp 20 Idoldeltagare att släppa en egen låt, till och med innan själva idolfinalisten är framröstad, berättar Marcus Urbanski.

Just nu får jag hålla på med musiken hela tiden och jag känner verkligen att jag är på rätt väg. Jag har många idéer jag vill förverkliga, säger Eden Alm.

Publicerad 06 November 2019 00:00