"Målsättningen är att få in 100 000 kronor". Foto: Genrebild/Mostphotos

Gemensamma krafter inför Musikhjälpen

Sänder från livesändningen på Stortorget

HÄSSLEHOLM.

Inför årets Musikhjälpen drar man i Hässleholm igång en gemensam insamling och kommer bland annat att fokusera på att sända från Musikhjälpen mitt på Stortorget.

Av
Paola Nordgren

– Bössan är redan öppen för bidrag och det kommer att ske evenemang i hela kommunen med fokus på den 9-15 december när livesändningen pågår, berättar Johan Jönsson, Hesslecity som står bakom initiativet tillsammans med CrossFit Hässleholm och Markan.

Tidigare år har flera lokala aktörer själva hållit i insamlingar på olika håll i kommunen genom att nu sammanföra samtliga evenemang som rör Musikhjälpen hoppas man dock kunna generera något större.

– Min förhoppning är att vi ska kunna få ihop i alla fall 100 000 kronor. det känns viktigt att att vara med och bidra och det här med Musikhjälpen är ju något som blivit väldigt hajpat de senaste åren och kan man som stad vara med så tycker jag att man ska vara det.

I år kommer P3 buren där det sänds live under dygnets alla timmar att placeras i Västerås och årets tema lyder ”Sex är inte ett vapen”.

– Vi kommer att ha en liten bod på Stortorget där vi på en tv-skärm kommer att visa livesändningen och runt boden kommer vi också att ha fler evenemang. Samtidigt kommer det också att ske flera insamlingar på andra platser. Men bössan är som sagt öppen och det är möjligt att vi kommer att ha den öppen året ut, vi får se lite hur vi gör där.

Publicerad 07 November 2019 00:00