Mattias Lindh fick i år priset Årets Nyföretagare 2019.

Mattias Lindh fick i år priset Årets Nyföretagare 2019. Foto: Paola Nordgren

Lindh är Årets nyföretagare

Prisas på årets galakväll

HÄSSLEHOLM.

Mattias Lindh är mannen bakom Hässleholmsföretaget Lindh Automation och den som driver företaget som i år utsetts till Årets Nyföretagare av Nyföretagarcentrum i Hässleholm.

– Det är väldigt ärofyllt att få den här utmärkelsen och det är verkligen en ära efter allt arbete man lagt ner och jag har haft en väldigt lyckosam start, säger Mattias Lindh.

Även om han arbetet i branschen han nu jobbar med i många år tidigare så var det först för 2017 som han tog steget och startade eget inom system och teknik i industrin. Sedan dess har han inlett samarbete med stora företag som Volvo, Scania och Stora bland annat.

– Jag har nog alltid haft intreprenörsskapet inom mig ända sedan jag var barn och det har varit och är mycket arbete att vara egen men det är samtidigt värt det. Att dessutom ha Nyföretagarcentrum som stöd har varit väldigt skönt, säger Mattias Lindh.

Företaget är också sedan två år tillbaka auktoriserad partner till Indu-Sol GmbH och är ensamma i Sverige om att sälja och marknadsföra deras produkter och tjänster i Sverige Norge och Danmark. Produkterna bidrar till företagens utveckling inom övervakning, automationssystem, nätverk och kommunikationssystem. Den ökade digitialiseringen hos många företag gör det svårt för verksamheters nätverk att orka med den stora datamängd som passerar därför är det extremt viktigt att att bygga nätverken på rätt sätt och se till att man uppfyller de krav som krävs och det är där Lindhs Automation kommer in i bilden.

– Valet föll på Mattias Lindh för att vi anser att hans företag uppfyller de kritierier vi tittar på. Det ska vara ett långsiktigt hållbart företag som har möjlighet att växa och samtidigt vara lönsamt redan idag, säger Jimmy Håkansson, Nyföretagarcentrum i Hässleholm.

Priset delas ut under galakvällen i Hässleholm den 22 november.

Motiveringen löd:

"Årets pris går till ett kunskapsföretag som genom flexibla och anpassade lösningar hjälper sina kunder att iptimera sina industriella kommunikationssystem och därigenom utnyttja sina produktionsprocesser bättre."

Publicerad 07 November 2019 12:29