Månadens spelare i Vittsjö skänkte sin vinst till föreningens läsxläsning.

Månadens spelare i Vittsjö skänkte sin vinst till föreningens läsxläsning. Foto: Mostphotos

Månadens spelare bidrar till samhällsengagerande insatser

Vittsjös De Jongh bidrog till läsxläsning

VITTSJÖ.

Två av fem fotbollsspelare kommer från Skåne när man sammanställt de som fått utmärkelsen månadens spelare under året i Damallsvenskan. En av dem är Vittsjö GIK:s Michelle De Jongh som på så sätt också bidragit med 10 000 kronor från Svenska Spel till olika samhällsengagerande projekt i klubben.

Av
Paola Nordgren

Varje månad under fotbollssäsongen har Svenska Spel och Cmore utsett Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan. FC Rosengårds Anna Anvegård och Vittsjö GIK:s Michelle De Jongh är två av totalt fem spelare som under året fått utmärkelsen. Vinnaren har förutom äran också fått 10 000 kronor från Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagerande projekt i sin förening. Nu när säsongen är slut summerar man också vilka projekt som fått välbehövligt ekonomiskt bidrag.

Michelle De Jongh, fick ta emot priset under april månad och vinsten skänkte hon vidare till föreningens samhällsarbete ”Projekt läxläsning”.

Det är fantastiskt roligt att bli uppmärksammad för det jag gjort på planen och det känns härligt att få ta emot den utmärkelsen, säger Michelle De Jongh i ett pressmeddelande.

Vi ser det mycket positivt att de sportsliga prestationer som våra fantastiska spelare gör på planen på detta sätt kan ha inverkan på utvecklingen i samhället. Under säsongen har Svenska spels prissumma hjälpt fem olika, men lika viktiga, samhällsprojekt i de olika klubbarna, säger Thomas Westlund, Projektledare kommunikation och marknad på Elitfotboll Dam.

Publicerad 08 November 2019 00:00