Liselotte Svensson, enhetschef i Hästveda är Sveriges bästa vårdchef 2019.

Liselotte Svensson, enhetschef i Hästveda är Sveriges bästa vårdchef 2019. Foto: Louise Nordholm

Liselotte är Sveriges bästa vårdchef 2019

Landets bästa vårdchef finns i Hästveda

HÄSTVEDA. Liselotte Svensson är sedan ett och ett halvt år tillbaka enhetschef inom hemtjänsten i Hästveda men brinner också för att ”vi-känsla” inom teamet. Nyligen fick hon ta emot utmärkelsen Årets Vårdchef.

Av
Paola Nordgren

Hon nominerades för sitt ledarskap som inkluderar och motiverar alla och där hon också aktivt bjudit in och skapat mötesplatser för brukare, närstående och medarbetare för att på så sätt skapa en mer social samvaro och på så sätt också mindre ensamhet.

Hon beskrivs också som en orädd enhetschef som ser till att alla jobbar personcentrerat. Resultatet från den senaste medarbetarenkäten visar dessutom att 99 procent av hennes medarbetare känner att det är meningsfullt att gå till jobbet.

– Mitt mål som ledare är att medarbetarna känner arbetsglädje och går hem med en bra känsla från dagen, säger Liselotte Svensson i ett pressmeddelande.

Hon har också sedan hon tog över ansvaret som enhetschef drivit flera projekt som bidrar till att utveckla verksamheten. Trots att antalet insatstimmar minskade som i sin tur påverkade den sociala samvaron så har hon sett till att arbetssättet hon infört ändå kunde öka samvaron.

Utvecklingsarbetet, som kallas ”Min Livsresa” påbörjades hösten 2018. Detta för att skapa delaktighet för brukaren och sätta guldkant på tillvaron, men även för att skapa tydlighet för personalen få en ökad teamkänsla och engagemang hos personalen.

– Vi började göra våra brukare delaktiga i ”Min Livsresa” genom att använda scrapbooking-teknik, där brukaren, deras närstående och personal tillsammans skapar en bok om brukarens livsresa, säger Liselotte.

Liselotte Svensson ser det dessutom som extra viktigt att fortsätta utvecklas i rollen som ledare samtidigt som hon siktar på att skapa förutsättningar för mer social samvaro och mindre ensamhet.

– För att vara en bra ledare för mina medarbetare, anser jag att det är viktigt att inte stanna upp i min egen utveckling som ledare.

Publicerad 11 November 2019 09:14