De som hjälper till i butiken lägger både hjärta och tid för att allt ska bli så bra som möjligt, vilket också har gett resultat. Allt fler kunder hittar till Vinslövs Prylmarknad.

De som hjälper till i butiken lägger både hjärta och tid för att allt ska bli så bra som möjligt, vilket också har gett resultat. Allt fler kunder hittar till Vinslövs Prylmarknad. Foto: Paola Nordgren

Intresset för Prylmarknaden bara växer

Långväga stammisar åker till Vinslöv och fyndar

VINSLÖV

. Intresset för Vinslövs IF,s butik Prylmarknaden bara växer. De senaste två åren har antalet kunder ökat markant trots att man bara har öppet måndagseftermiddagar och två lördagar i månaden.

– Alla som arbetar här gör det ideellt och de som hjälper till gör ett fantastiskt arbete vilket jag tror är en stor anledning till att intresset ökat, säger Christer Karlsson som ansvarar för föreningens försäljning av de lite större artiklarna som möbler och liknande.

I Prylmarknaden säljer man dock de lite mindre sakerna som bland annat glas, porslin, böcker, leksaker och textilier och runt sex personer ser varje vecka till att allt står rätt och att det är snyggt i butiken.

– Att försäljningen ökat beror nog också en del på att många fått ett större miljötänk och därför väljer att handla begagnat. Samtidigt går ju också ryktet att vi finns, säger Britt Nordkvist som hjälper till i butiken.

Britt Nordkvist och Barbara Brzechwh spenderar flera dagar i veckan i butiken för att se till att allt som säljs är helt och rent.

Britt Nordkvist och Barbara Brzechwh spenderar flera dagar i veckan i butiken för att se till att allt som säljs är helt och rent. Foto: Paola Nordgren

Allt de får in diskas och tvättas också innan det säljs, dels för att butiken ska vara fräsch men också för att varorna ska kunna gås igenom en för en. Barbara Brzechwh poängterar dock att de som lämnar in saker i de flesta fall är väldigt bra på att lämna in hela och rena saker.

Det mesta säljs sedan i butiken och man ser också en ökning när det gäller långväga kunder.

– Vi har stamkunder som kommer från Danmark men också från hela Skåne. Många samlare har hittat hit och det är väldigt roligt att allt fler får upp ögonen för att vi finns. All förtjänst vi får in går dessutom direkt till Vinslövs IF;s ungdomsverksamhet, berättar Christer Karlsson.

Det som inte säljs i butiken skänks sedan vidare till behövande i Tjernobyl.

– Det känns fint att i stort sett allt här faktiskt kommer till nytta. Antingen genom försäljning eller att det skickas iväg. Att man som pensionär också kan göra en insats genom att hjälpa till här känns också bra, säger Barbara Brzechwh.

Foto: Paola Nordgren

Publicerad 12 November 2019 00:00